Foliforov..
Deşi înaintea etapei nu era printre favoriţii la victorie în contratimpul în urcare dintre Castelrotto şi Alpe di Siusi, Alexander Foliforov (Gazprom-Rusvelo) s-a impus surprizător şi a adus prima victorie pentru echipa sa în Turul Italiei 2016, în runda a 15-a. În ceea ce priveşte lupta rutierilor de general, tricoul roz, Steven Kruijswijk (Lotto-Jumbo) a fost într-o formă fantastică şi a reuşit să pună secunde importante între el şi toţi ceilalţi oameni implicaţi în lupta pentru general, după ce a terminat pe locul secund.

Kruijswijk părea că a pornit mai moale în contratimpul de pe Alpe di Siusi, dar aceasta a fost doar o impresie, deoarece rutierul lui LottoNl-Jumbo şi-a menţinut ritmul constant pe durata celor 10,8 km şi la sosire a terminat aproape în același timp cu Foliforov, rusul câștigând la zecimi de secundă, la fel ca la în cazul contratimpului de la Apeldoorn. Şi Alejandro Valverde (Movistar) a făcut un contratimp remarcabil, spaniolul revenind astăzi mult mai motivat după ce în etapa precedentă a pierdut peste 3 minute în raport cu Kruijswijk. Valverde a ocupat ultima treaptă a podiumului în etapă, la o distanţă de 23 de secunde față de primii doi.

Favoritul gazdelor, Vincenzo Nibali (Astana), îşi continuă seria rezultatelor slabe în raport cu aștepările ce se creaseră în jurul su. Acesta a pierdut 2’10” față de cu tricoul roz, ecart la care a contribuit și un incident mecanic ce l-a forțat să schimbe bicicleta. Dezamăgirea celor de la Astana a fost și mai mare după ce al doilea om al echipei în Giro, Jakob Fuglsang, a fost o evoluție similară cu cea a lui Nibali. Imaginea echipei a fost salvată, surprinzător, de veteranul Michele Scarponi, care a încheiat pe locul cinci contratimpul.

Singurul român aflat în Turul Italiei 2016, Eduard Grosu, s-a odihnit în etapa de dinaintea ultimelei zile de pauză pentru a putea începe în deplinătatea forţelor ultima săptămână, unde are două etape în care își poate juca șansele. Ciclistul nostru a încheiat contratimpul pe locul 105, la o distanță de 4’56” de Foliforov.

Clasamentul etapei a 15-a:

 1. Alexander Foliforov (Gazprom-Rusvelo) 28’39”
 2. Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo) ,,
 3. Alejandro Valverde (Movistar) +23”
 4. Sergey Firsanov (Gazprom-Rusvelo) +30”
 5. Michele Scarponi (Astana) +36”
 6. Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) +40”
 7. Ilnur Zakarin (Katusha) +47”
 8. Joseph Dombrowski (Cannondale) +52”
 9. Bob Jungels (Etixx-QuickStep) +01’04”
 10. Rafal Majka (Tinkoff) +01’09”

………………………………………………

25. Vincenzo Nibali (Astana) +2’10”
26. Domenico Pozzovivo (AG2R) +2’12
27. Andrey Amador (Movistar) ,,
28. Jakob Fuglsang (Astana) +2’17”

Clasamentu general:

 1. Steven Kruijswijk (LottoNl-Jumbo) 60h41’22”
 2. Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE) +2’12”
 3. Vincenzo Nibali (Astana) +2’51”
 4. Alejandro Valverde (Movistar) +3’29”
 5. Rafal Majka (Tinkoff) +4’38”
 6. Ilnur Zakarin (Katusha) +4’40”
 7. Andrey Amador (Movistar) +5’27”
 8. Bob Jungels (Etixx – Quick-Step) +7’14”
 9. Kanstantsin Siutsou (Dimension Data) +7’37”
 10. Jakob Fuglsang (Astana) +7’55”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.