Kate Leeming
Kate Leeming

Kate Leeming este o doctoriță din Australia cunoscută pentru expedițiile sale foarte lungi pe bicicletă, prin intermediul cărora a reușit să străbată aproape întreaga planetă. Un singur continent i-a mai rămas de bifat australiencei, iar acela este Antarctica.

Leeming a pedalat 22.000km prin Africa, 25.000km în Australia și a fost prima femeie din istorie care a pedalat fără asistență de-a lungul Rusiei, o călătorie în care a străbătut 13.400km în cinci luni de zile, însă ce este mai greu abia urmează.

Ciclista de la antipozi se află în acest moment într-un cantonament de pregătire în nord-estul Groenlandei, acolo unde și-a propus să petreacă trei săptămâni pentru a se acomoda cu condițiile extreme ce o vor pune la încercare și în Antarctica. Bicicleta pe care va pedala Leeming este construită de Steve Christini și este personalizată pentru a face față viscolului foarte puternic, la fel ca și hainele pe care australianca le poartă.

Expediția temerarei are și un substrat umanitar, Leeming încercând să strângă bani pentru cauza copiilor bolnavi de SIDA din Africa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.