Schurter si Absalon

În weekendul ce tocmai s-a încheiat, la Albstadt (Germania), s-a disputat a doua etapă din cadrul Cupei Mondiale de mountain biking, competiție la care au luat startul în proba de Elite și patru sportivi români.

Bătălia cea mare pentru victorie s-a dat între actualul campion mondial, Nino Schurter (SCOTT-Odlo), și Julien Absalon (BMC), fost purtător al tricoului curcubeu în cinci rânduri. Cei doi s-au desprins de restul riderilor la a treia parcurgere a circuitului și nu au mai putut fi ajunși de urmăritorii Fabian Giger, Maxime Marotte, Lars Forsterand și Jaroslav Kulhavý.

Schurter și Absalon au pedalat unul în spatele celuilalt până la final, diferența făcându-se doar la sprint, acolo unde elvețianul a fost o idee mai rapid și și-a trecut în cont a doua victorie consecutivă în Cupa Mondială în acest an, după ce se impusese și la Cairns, Australia. Maxime Marotte a fost cel mai bun dintre urmăritori și a completat podiumul zilei, după ce a trecut linia de sosire la 55s de primii doi.

photo finish

România a fost prezentă cu patru rideri la start, aceștia încheind pe următoarele poziții: Tudor Oprea pe 118, Lucian Logigan pe 133, Bogdan Duca pe 135, iar Vlad Sabău pe 139. Alți trei cicliști români au luat startul în cursa pentru juniori, UCI Junior Series XCO, cel mai bun fiind Roberto Burța, care a ocupat locul 89 la final, în timp ce Atilla Malnasi și Levente Bartha au obținut locurile 109, respectiv 120.

Clasamentui etapei de la Albstadt:

  1. Nino Schurter (SCOTT-Odlo) 1h28’38”
  2. Julien Absalon (BMC) ,,
  3. Maxime Marotte (BH-SR Suntour-KMC) +55”
  4. Jaroslav Kulhavý (Specializzed) +1’36”
  5. Lars Forster (BMC) +2’02”
  6. Luca Braidot +3’00”
  7. Fabian Giger (Kross) +3’15”
  8. David Valero (MMR) +3’23”
  9. Pablo Rodriguez (MMR) 3’25”
  10. Reto Indergand (BMC) ,,

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.