Belgium Tour crash
Belgium Tour

Un nou incident grav produs de motocicletele oficiale s-a petrecut ieri în Turul Belgiei. Se pare că o motocicletă ce se afla în mișcare s-a ciocnit cu una care stătea pe loc, ambele ricoșând apoi într-un grup de cicliști.

Dintre rutierii loviți, Stig Broeckx (Lotto Soudal) se află în cea mai grea situație în acest moment, belgianul de 26 de ani având hemoragie intracerebrală și leziuni serioase la unul dintre globii oculari. Servaas Bingé, doctorul echipei, a confirmat că Broeckx se află în acest moment în comă:

”A fost clar din primul moment că Stig s-a lovit la cap și că trebuie transportat de urgență la un centru de neurochirurgie. Am decis împreună cu doctorul cursei să îl transportăm la spitalul din Aachen, care dispune de infrastructura necesară. Acolo s-a constatat că Stig are două sângerări la nivelul creierului. Acesta se află în comă, dar pentru moment nu are nevoie de o intervenție chirurgicală. Este dificil acum de făcut o prognoză asupra  recuperării complete. În următoarele 24 de ore va fi monitorizat atent”.

19 cicliști se pare că au fost implicați în accident, printre aceștia aflându-se Jesper Asselnan, Tony Hurel, Pieter Jacobs, Loic Chetout, Broeckx și Frederik Frison. Nefericitul eveniment s-a petrecut în cea de-a treia rundă a Turului Belgiei, după aproximativ 77km din ceea ce trebuia să fie etapa regină a cursei. Când au realizat proporțiile incidentului, organizatorii au luat decizia de a anula etapa.

Stig Broeckx se află la al doilea accident de acest fel în acest an, după ce la sfârșitul lui februarie a fost acroșat în Kuurne-Brussels-Kuurne de o motocicletă ce încerca să depășească plutonul. Tot în sezonul de clasice, Antoine Demoitie a încetat din viață după ce o motocicletă oficială l-a lovit când acesta se afla la pământ în urma unei căzături.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.