Julien Absalon

Ieri, în La Bresse, Franța, s-a disputat cea de-a treia etapă de Cupă Mondială cross-country, iar Julien Absalon (BMC) a fost cel care a reușit să își ia revanșa în fața lui Nino Schurter (SCOTT-Odlo), după ce elvețianul câștigase la Cairns și Albstadt.

Ploaia din noaptea de dinaintea cursei a făcut ca traseul să fie mai noroios, însă unul practicabil în cele din urmă. Absalon, Schurter și Mathias Fluckiger (Stoeckli) s-au distanțat încă de pe prima urcare fiind urmați de un trio puternic, format din Maxime Marotte (BH-SR Suntour-KMC), Victor Koretzky (BH-SR Suntour-KMC) și Jaroslav Kulhavy (Specialized). În următoarea tură, în frunte rămâneau doar Absalon și Schurter, însă francezul avea să se trezească singur după ce campionul mondial a făcut pană. Ghinionul nu se termina aici pentru Schurter, acesta având parte de încă o pană în cea de-a patra tură, iar șansele de a obține a treia victorie consecutivă în Cupa Mondială dispăreau pentru elvețian. În ciuda celor două opriri, Schurter a încheiat concursul pe o poziție onorabilă, mai percis, pe 4.

În schimb, Absalon a fost de neoprit până la final, francezul trecându-și în cont cea de-a 31-a victorie în Cupa Mondială, chiar la câțiva kilometri de propria casă. De altfel, gazdele au dominat etapa, Maxime Marotte și Victor Koretzky fiind cei care l-au încadrat pe Absalon pe podium.

Tudor Oprea și Lucian Logigan au fost și ei prezenți în concurs, aceștia încheind pe locurile 101 și 112. Oprea a declarat după concurs: “A plouat abundent noaptea trecută și înaintea competiției Elite au fost băieții U23 și fetele Elite, așa că traseul nu a arătat la fel ca în antrenamentele de ieri. Probabil dacă nu pierdeam 2 minute în aglomerația din primul tur reușeam să termin 5 din cele 6 programate. Dar asta e, XCO în zilele noastre înseamnă un start fulminant și partea asta din concurs nu e tocmai punctul meu forte. Multe căzături și accidente așa că sunt bucuros că am terminat fără incidente pe unul din cele mai dificile trasee pe care am concurat vreodată.”

Clasamentul etapei a 3-a:

  1. Julien Absalon (BMC) 1h26’38”
  2. Maxime Marotte (BH-SR Suntour-KMC) +1’00”
  3. Victor Koretzky (BH-SR Suntour-KMC) +1’24”
  4. Nino Schurter (SCOTT-Odlo) +1’42”
  5. Jaroslav Kulhavy (Specialized) +2’06”
  6. Mathias Fluckiger (Stöckli) +2’25”
  7. Jordan Sarrou (BH-SR Suntour-KMC) +2’31”
  8. Matthias Stirnemann (Moebel Maerki) +2’43”
  9. Reto Indergand (BMC) +3’09”
  10. Luca Braidot +3’53”

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.