Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) a fost cel mai puternic la Belley, pe un finish în urcare, în care i-a depăşit pe Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) şi pe Nacer Bouhanni (Cofidis). Victoria lui Hagen de astăzi este un semnal de alarmă pentru ceilalţi sprinteri cu care norvegianul se va lupta în Turul Franţei.

Runda a patra din Criterium du Dauphiné a fost ultima şansă a sprinterilor de a se remarca, iar cele două căţărări repertoriate nu le-au pus probleme favoriţilor la victoria de etapă. Maxime Bouet (Etixx-QuickStep), Frederik Veuchelen (Wanty – Groupe Goubert) şi Bryan Nauleau (Direct Energie) au fost rutierii care au evadat din pluton, în ciuda vântului de faţă şi a ploii din prima parte a zilei. Tot între cei trei s-a dat lupta și pentru cele două căţărări de categoria a patra, unde Veuchelen, respectiv Nauleau au fost primii. Cele peste 5 minute avans pe care le-au avut fugarii în raport cu plutonul au fost insuficiente, iar ultimul ciclist din evadare, Bouet, a fost prins de grupul sprinterilor cu puţin peste 4 kilometri înainte de sosire.

Ultimii kilometri din Belley au fost tehnici, cu mai multe viraje, sensuri giratorii, iar ultima parte a fost pe un fals plat. Dificultatea traseului le-a stricat planurilor celor de la Cofidis, deoarece un ciclist din trenuleţul lui Bouhanni a căzut în ultimii doi kilometri, antrenând un alt om de la AG2R. Cel care a profitat cel mai bine de această dezorganizare a fost norvegianul Boasson Hagen, care prins succesul de astăzi a preluat şi tricoul pe puncte. Pe doi s-a clasat tricoul alb, Julian Alaphilippe, care a luat şi 6 secunde de bonificaţie, iar pe ultima treaptă a podiumului a venit Bouhanni. Degringolada de pe finalul etapei a afectat şi oamenii de general, astfel că Froome, Dan Martin şi Romain Bardet au câştigat 9 secunde în raport cu tricoul galben, Alberto Contador. Ultimele trei zile din Criterium du Dauphiné vor fi rezervate rutierilor ce se luptă pentru tricoul galben.

Clasamentul etapei a patra:

 1. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) 4h39’26”
 2. Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) ,,
 3. Nacer Bouhanni (Cofidis) ,,
 4. Jens Debusschere (Lotto Soudal) ,,
 5. Greg Van Avermaet (BMC) ,,
 6. Samuel Dumoulin (AG2R) ,,
 7. Jens Keukeleire (Orica) ,,
 8. John Degenkolb (Giant-Alpecin) ,,
 9. Sam Bennett (Bora-Argon) ,,
 10. Luka Pibernik (Lampre) ,,

Clasamentul general:

 1. Alberto Contador (Tinkoff) 17h52’45”
 2. Christopher Froome (Sky) +04”
 3. Richie Porte (BMC) +06”
 4. Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) +09”
 5. Daniel Martin (Etixx-QuickStep) +12”
 6. Jesus Herrada (Movistar) +27”
 7. Adam Yates (Orica) +31”
 8. Diego Rosa (Astana) +35”
 9. Daniel Navarro (Cofidis) +43”
 10. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +48”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.