Thibaut Pinot

 

Penultima etapă din Criterium du Dauphiné i-a dat șansa lui Thibaut Pinot să își spele păcatele după o săptămână neagră, francezul obținând o victorie în cea mai grea zi a cursei. Rutierul de la FDJ a avut de parcurs cinci cățărări repertoriate dintre care una de categorie specială, Col de la Madeleine. În ceea ce privește lupta pentru tricoul galben, Chris Froome (Sky) le-a luat secunde prețioase adversarilor, chiar și fără să forțeze.

Traseul dificil dintre La Rochette și Méribel a atras un număr impresionant de rutieri care au evadat din pluton. 25 de oameni s-au desprins din grupul principal, iar pe parcurs alături de aceștia au mai venit și alți cicliști. Din grupul fruntaș au făcut parte rutieri importanți, precum: Fabio Aru, Luis Leon Sanchez (Astana), Romain Bardet (AG2R), Thibaut Pinot (FDJ), Romain Kreuziger, Robert Kiserlovski (Tinkoff) și Daniel Teklehaimanot (Dimension Data).

Rutierul de la Dimension Data, purtătorul tricoului de cel mai bun cățărător, a fost cel care a trecut primul pe primele două cățărări repertoriate (categoria întâi și categoria a doua), dar pe Col de la Madeleine, cei mai buni cățărători s-au evidențiat, iar Thibaut Pinot a fost primul în vârful singurei ascensiuni de categorie specială din Criterium du Dauphiné. Până pe Montée des Frasses, penultima cățărare a zilei, grupul de frunte se micșorase,  doar zece rutieri rezistând în față. Același Pinot se remarca și pe Montée des Frasses, după ce a fost primul din grupul de evadați. Pe ultima cățărare, Méribel, lucruri au devenit serioase, iar Romain Bardet a atacat decisiv din evadare, când mai erau 10 kilometri pănâ la sosire, iar conaționalul său, Thibaut Pinot, a fost singurul care a putut face față ritmului impus. Rutierul de la AG2R a încercat în mai multe rânduri să se distanțeze de Pinot,însă fără succes, acesta din urmă câștigând în cele din urmă la sprint. Bardet se poate consola cu faptul că urcă la general până pe locul trei.

În spatele celor doi francezi, la peste un minut, favoriții nu au atacat, până când Daniel Martin (Etixx-QuickStep) s-a decis să accelereze în ultimele sute de metri. Chris Froome a fost singurul care l-a urmat și a mai pus câteva secunde în raport cu ceilalți favoriți, cu o etapă înainte de final. Atât Richie Porte (BMC), cât și Romain Bardet, pot încerca duminică să-l destabilizez pe Froome, care a arătat o formă incredibilă până acum. Adversarii lui Froome vor avea la dispoziție șapte cățărări repertoriate, dintre care două de categoria întâi, iar finalul va fi pe o cățărare de categoria a treia.

Clasamentul etapei a șasea:

 1. Thibaut Pinot (FDJ) 4h24’16”
 2. Romain Bardet (AG2R) ,,
 3. Daniel Martin (Etixx-QuickStep) +1’04”
 4. Chris Froome (Sky) +1’07”
 5. Louis Meintjes (Lampre-Merida) +1’15”
 6. Alberto Contador (Tinkoff) ,,
 7. Diego Rosa (Astana) +1’17”
 8. Adam Yates (Orica-GreenEDGE) ,,
 9. Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) +1’21”
 10. Richie Porte (BMC) ,,

Clasamentul general:

 1. Chris Froome (Sky) 25h50’22”
 2. Richie Porte (BMC) +21”
 3. Romain Bardet (AG2R) ,,
 4. Daniel Martin (Etixx-QuickStep) +30”
 5. Alberto Contador (Tinkoff) +35”
 6. Julian Alaphilippe (Etixx-QuickStep) +56”
 7. Adam Yates (Orica-GreenEDGE) +1’02”
 8. Diego Rosa (Astana) +1’18”
 9. Louis Meintjes (Lampre-Merida) +1’35”
 10. Thibaut Pinot (FDJ) +2’12”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.