Peter Sagan wins stage 2 in Tour de Suisse

Doar două etape a trebuit Peter Sagan să aștepte pentru a obține prima victorie în ediția 2016 a Turului Elveției, cursă în care avea până astăzi 11 succese.

Într-o zi în care vremea le-a făcut viața și mai grea cicliștilor, Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) a purtat cu mândrie tricoul galben câștigat în prima rundă. Aflat la ultima sa prezență în cursa de pe teren propriu, elvețianul s-a luptat cu Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) pentru secundele de bonificație de la sprintul intermediar plasat cu 12km înainte de final. Cancellara avea în clasamentul general un avans de o singură secundă față de belgian și și-a mărit acest avantaj pe șosea, după ce l-a învins surprinzător pe Roelandts la sprintul intermediar.

Însă, această mini-victorie nu avea să fie suficientă pentru a-și păstra poziția de lider în clasamentul general, căci în ultimul kilometru un grup de șase rutieri, din care a făcut parte și Roelandts, s-a desprins de restul plutonului și a încheiat etapa cu un avans de 3s față de grupul Cancellara.

Peter Sagan (Tinkoff) a demonstrat din nou că în acest an și-a recăpătat accelerația parcă pierdută în ultimele două sezoane și nu le-a dat nici o șansă lui Maximiliano Richeze (Etixx – Quick-Step) și Michael Matthews (Orica GreenEDGE). Campionul mondial ajunge astfel la a 12-a vitorie de etapă în Turul Elveției.

Jurgen Roelandts preia tricoul galben de la Cancellara și are în acest moment un avantaj de o secundă față de acesta în clasamentul general.

Clasamentul etapei a 2-a:

 1. Peter Sagan (Tinkoff) 4h35’19”
 2. Maximiliano Richeze (Etixx – Quick-Step) ,,
 3. Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) ,,
 4. Magnus Cort Nielsen (Orica-GreenEDGE) ,,
 5. Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) ,,
 6. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ,,
 7. Danny Van Poppel (Sky) +03”
 8. Reinardt Janse Van Rensburg (Dimension Data) ,,
 9. Sven Erik Bystrøm (Katusha) ,,
 10. Tom Van Asbroeck (LottoNl-Jumbo) ,,

Clasamentul general:

 1. Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) 4h42’56”
 2. Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) +01”
 3. Luke Durbridge (Orica-GreenEDGE) +06”
 4. Peter Sagan (Tinkoff) +10”
 5. Martin Elmiger (IAM) ,,
 6. Jon Izaguirre (Movistar) ,,
 7. Tim Wellens (Lotto Soudal) +11”
 8. Johan Le Bon (FDJ) +13”
 9. Silvan Dillier (BMC) ,,
 10. Gorka Izaguirre (Movistar) +14”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.