Peter Sagan
Peter Sagan

Peter Sagan (Tinkoff), rutierul cu cele mai multe victorii de etapă în Turul Elveţiei, a ajuns la cota 13, după ce i-a surclasat la sprint pe Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) şi pe Silvan Dillier (BMC) în runda a treia. Ajuns la a doua victorie în trei etape în această ediție, Sagan a preluat şi conducerea clasamentului general.

Etapa a treia din Turul Elveţiei s-a desfăşurat între Grosswagen şi Rheinfelden, pe o distanţă de 192 de kilometri, şi a inclus şase căţărări repertoriate. Opt rutieri au încercat să se opună unei noi victorii a lui Sagan: Silvan Dillier, Gregory Rast (Trek), Sven Erik Bystrom (Katusha), Mathew Hayman (Orica-GreenEDGE), Branislau Samoilau (CCC), Antwan Tolhoek, Huub Duijn (Roompot) şi Bruno Pires (Team Roth) au mers în evadare zilei. Acţiunea celor din faţă a atins un maximum de puţin peste cinci minute.

Ultimii 30 de kilometri au fost marcaţi de ploaia care le-a stricat planurile unor ciclişti, chiar Maurits Lammertink (Roompot) a avut de suferit în urma unei căzături şi a fost transportat la spital. Unul dintre rutierii ce au profitat de vremea neprielnică a fost Michael Albasini, care a atacat pe ultima căţărare şi a ajuns în evadare. În timpul în care în fruntea plutonului munceau cei de la Tinkoff şi Lotto Soudal, avantajul fugarilor a scăzut la câteva secunde, iar de acest lucru a profitat Sagan pe ultima ascensiune, Schoneberg (1300 de metri, pantă medie 9,6%), unde a atacat din pluton şi imediat i-a ajuns pe Dillier şi Albasini. Cei trei au colaborat excelent, chiar dacă Petr Vakoc şi Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep) au tras din greu pe urmărire. La final, campionul mondial a trecut primul linia de sosire, cu 3 secunde în faţa plutonului. În urma acestei performanţe, Sagan a preluat atât conducerea în ierarhia generală, cât şi tricoul pe puncte, în timp ce Antwan Tolhoek va îmbrăca mâine tricoul de cel mai bun căţărător.

Clasamentul etapei a treia:

 1.  Peter Sagan (Tinkoff) 4h31’17”
 2. Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) ,,
 3. Silvan Dillier (BMC) ,,
 4. Maximiliano Richeze (Etixx-QuickStep) +03”
 5. Jurgen Roelandts (Lotto-Soudal) ,,
 6. Jhonatan Restrepo (Katusha) ,,
 7. Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) ,,
 8. Rui Costa (Lampre) ,,
 9. Simon Geschke (Giant-Alpecin) ,,
 10. Christopher Juul-Jensen (Orica-GreenEDGE) ,,

Clasamentul general:

 1. Peter Sagan (Tinkoff) 9h14’13”
 2. Jugen Roelandts (Lotto Soudal) +03”
 3. Silvan Dillier (BMC) ,,
 4. Ion Izagirre (Movistar) +13”
 5. Tim Wellens (Lotto Soudal) +14”
 6. Gorka Izagirre (Movistar) +17”
 7. Wilco Kelderman (Lotto-Jumbo) ,,
 8. Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) +18”
 9. Geraint Thomas (Sky) +19”
 10. Simon Geschek (Giant-Alpecin) +20”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.