atapuma

Darwin Atapuma (BMC) s-a impus în runda a cincea din Turul Elveției din evadare, după ce a parcurs trei cățărări dure (două de categorie specială și una de categoria întâi). Favoriții au mers conservator astăzi, iar Pierre-Roger Latour (AG2R) a preluat tricoul galben de la Peter Sagan, francezul ocupând prima poziție în clasamentul general, la egalitate cu Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo).

Un grup gigant de 24 de rutieri a evadat în această etapă cu gândul la victorie, printre care și columbianul Atapuma. Avansul fugarilor nu a depășit trei minute, pe trena celor de la Astana și Katusha, care munceau pentru Miguel Angel Lopez, respectiv Simon Spilak. Peter Sagan a avut de suferit în această rundă după ce a căzut înainte de Furkapass. De asemenea, Pierre Henric Lecuisinier (FDJ) și Karel Hnik (Verva-Activejet) au căzut, cei doi au abandonând cursa. Prima ascensiune a zilei a fost câștigată de Antwan Tolhoek (Roompot), purtătorul tricoului de cel mai bună cățărător. Pe Gotthardpass, Atapuma a trecut primul și a încercat să se desprindă fără succes pe coborâre, pe fondul vremii ploioase.

Pe ultima ascensiune, din grupul inițial de evadați s-au desprind cinci oameni: Tim Wellens (Lotto Soudal), Natnael Berhane (Dimension Data), Winner Anacona (Movistar), Darwin Atapuma (BMC) și Hubert Dupont (AG2R). După mai multe atacuri, Atapuma a accelerat decisiv cu 6,6 kilometri înainte de sosire și nu a mai fost prins, deși Warren Barguil a venit puternic în ultimul kilometru din spate.

Clasamentul etapei a cincea:

 1. Darwin Atapuma (BMC) 3h41’51”
 2. Warren Barguil (Giant-Alpecin) +04”
 3. Pierre-Roger Latour (AG2R) +07”
 4. Tejay Van Garderen (BMC) +09”
 5. Wilco Kelderman (Lotto-Jumbo) ,,
 6. Geraint Thomas (Sky) ,,
 7. Andrew Talansky (Cannondale) ,,
 8. Rui Costa (Lampre-Merida) +16”
 9. Michele Scarponi (Astana) ,,
 10. Miguel Angel Lopez (Astana) ,,

Clasamentul general:

 1. Pierre-Roger Latour (AG2R) 18h04’54”
 2. Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo) ,,
 3. Geraint Thomas (Sky) +05”
 4. Warren Barguil (Giant-Alpecin) +16”
 5. Tejay Van Garderen (BMC) +18”
 6. Andrew Talansky (Cannondale) +19”
 7. Gorka Izagirre (Movistar) +27”
 8. Ion Izagirre (Movistar) +30”
 9. Miguel Angel Lopez (Astana) +34”
 10. Jarlinson Pantano (IAM) ,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.