africa

Pentru că pasiunea pentru două roți nu are limite, Loredana și Bogdan au pornit pe data de 03.09.2015  într-o călătorie de 25 zile cu motocicleta, străbătând țări europene, plutind pe Mediterana, admirând  Marocul și Mauritania într-o călătorie de circa 16.000 km.

Din Livorno, Italia, au traversat cu feribotul Mediterana până în Tanger, Maroc. Apoi, au ajuns în Rabat-Casablanca-Agadir-Tantan, pentru ca următoarea țintă să fie Sahara de Vest: Boujdour, Layoune pe coasta oceanului. Au trecut vama în Mauritania către Noukchoutt, Akjout, au  ajuns în munții Atar, până în Chinguetti. Returul a fost tot prin Sahara Occidentală către Maroc, în Marrakesh și Fes, apoi din nou Tanger.

Toată povestea acestei călătorii o puteți urmări pe www.motoafrica.ro

De 10 ani, Bogdan călătorește prin Africa, însă anul acesta va schimba mijlocul de călătorie, lăsându-l pe ”African” acasă. Drumeția pe care și-o propune va fi mai degrabă o expediție de la Cairo, Egipt, la Cape Town, Africa de Sud. Ca mijloc de călătorie va folosi bicicleta, cu care  va trebui să parcurgă aproximativ 14.000 km în 8 luni.

Bogdan va ajunge cu avionul în capitala Egiptului, în  Cairo, unde va vizita orașul, precum și piramidele. De aici  va merge spre sud, de unde curge Nilul, la templele din Valea Regilor și Valea Reginelor și în Aswan, traversând cu feribotul până în Sudan, unde va vedea Templul Philae. Printre principalele obiective pe care le va admira pedalând în cele 9 țări pe care le va traversa, de remarcat vor fi: mănăstirile Bahar Dar, complexul din Gondar și Lalibela în Etiopia, Rezervația Naturală Masai Mara, Muntele Kenya, Amboseli National Reserve în Kenya, craterul Ngorongoro din Serengeti și lacul Tanganyika în Tanzania, Cascada Victoria, Parcul National Kafue în Zambia, Parcul Național Chobe, Parcul Național Nxai Pan, precum și Insula Kubu din Botswana, Parcul Național Etosha, Cascada Epupa pe râul Kunene și Canionul Sesriem în Namibia, iar la final Cape Agulhas și parcurile naționale de pe lângă Cape Town în Africa de Sud.

Toată călătoria va putea fi urmarită începând cu data plecării în Cairo, mai precis de pe 20 octombrie 2016, pe www.bikeinafrica.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.