Pieter Weening
Pieter Weening

Încă o zi ploioasă i-a pus la încercare pe cicliștii ce participă în aceste zile în Turul Elveției. La condițiile meteorologice potrivnice s-au adăugat astăzi ca elemente de dificultate și două cățărări monstruoase, Klausenpass (1952m) și ascenisunea finală de pe Amden.

Plecat în evadare de la începutul etapei, Pieter Weening (Roompot) a fost cel mai puternic rutier dintre atacanții zilei și a câștigat categoric runda, fiind urmat la peste două minute și jumătate de sprinterul Maximiliano Richeze (Etixx – Quick-Step), în timp ce Maciej Paterski (CCC) a completat podiumul. Olandezul de 35 de ani a demonstrat încă o dată că se află într-o formă excelentă în această perioadă a anului, o formă ce l-a ajutat să câștige și Turul Norvegiei în urmă cu câteva săptămâni.

Lupta între favoriții din clasamentul general a fost din nou una anostă, singurele atacuri mai hotărâte fiind date de Gorka Izagirre (Movistar) și Simon Spilak (Katusha). Spaniolul a fost chiar lider virtual al cursei la un moment dat, însă avea să fie prins în ultimii doi kilometri. Nici atacul lui Spilak, câștigător al Turului Elveției anul trecut, nu a avut prea mare succes, acesta încheind runda în cele din urmă pe locul 10.

Tricoul galben, Pierre-Roger Latour (AG2R) a plătit pentru efortul depus ieri și a pierdut contactul cu grupul favoriților în ultimii 4 kilometri, cedându-i șefia ierarhiei generale lui Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo), care are un avantaj în acest moment de 16s față de Warren Barguil (Giant-Alpecin).

Mâine, plutonul va avea în față a treia etapă consecutivă ce se va încheia la altitudine, de data aceasta la capătul a 224km. Cicliștii vor urca o singură cățărare în runda a 7-a, însă una plasată chiar la final și al cărei vârf are o altitudine de aproape 2800m.

Clasamentul etapei a 6-a:

 1. Pieter Weening (Roompot – Oranje Peloton) 4h33’37”
 2. Maximiliano Richeze (Etixx – Quick-Step) +02’37”
 3. Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice) +03’57”
 4. Kristijan Koren (Cannondale) +04’13”
 5. Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) +04’31”
 6. Andrew Talansky (Cannondale) ,,
 7. Warren Barguil (Giant-Alpecin) ,,
 8. Ion Izagirre (Movistar) +04’35”
 9. Miguel Ángel López (Astana) +04’36”
 10. Simon Špilak (Katusha) +04’39”

Clasamentul general:

 1. Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) 22h43’12”
 2. Warren Barguil (Giant-Alpecin) +16”
 3. Andrew Talansky (Cannondale) +19”
 4. Ion Izagirre (Movistar) +34”
 5. Miguel Ángel López (Astana) +39”
 6. Pierre-Roger Latour (AG2R) +51”
 7. Simon Špilak (Katusha) +52”
 8. Geraint Thomas (Sky) +56”
 9. Gorka Izagirre (Movistar) +59”
 10. Jarlinson Pantano (IAM) +01’00”

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.