Tejay Van Garderen
Tejay Van Garderen

Tejay Van Garderen (BMC) s-a impus în etapa a şaptea din Turul Elveţiei, după ce a atacat cu 5 kilometri înainte de sosire, iar ceilalţi favoriţi nu au putut să rămână în roata americanului. Rutierul de la BMC îşi exprimă clar intenţiile pentru Turul Franţei prin această evoluţie remarcabilă. Deşi nu a fost cel mai puternic în această rundă, Warren Barguil a preluat tricoul galben, pe care va încerca să-l păstreze şi în ultimele două zile din cursă.

Ultima etapă de munte din Turul Elveţiei s-a desfăşurat între Arbon şi Solden, pe o lungime de 224 de kilometri, şi a inclus două căţărări de categorie specială. Singurii oameni care s-au aventurat în evadare în etapa regină a cursei au fost Iljo Keisse (Etixx-QuickStep), Antwan Tolhoek (Roompot) şi Matthias Brandle (IAM), care au avut un avans de peste 12 minute în raport cu plutonul la un moment dat. Cel mai bun căţărător din Turul Elveţiei, Tolhoek s-a impus pe prima căţărare a zilei, Hochtannbergpass, şi şi-a securizat astfel tricoul distinctiv pe care-l poartă. În ultima parte a etapei, Brandle şi Keisse au rămas singuri în faţă, pe urmele lor fiind LottoNl-Jumbo, echipa tricoului galben. Pe crunta ascensiune finală, Brandle a rămas singur în faţă, dar ecartul său scădea vertiginos, în timp ce plutonul era dirijat de Sky. Tot trena celor de la Sky l-a distanţat şi pe tricoul galben, Kelderman, cu mai puţin de 8 kilometri înainte de sosire.

După ce Brandle a fost prins de grupul favoriţilor, cei mai puternici rutieri au ieşit la atac. Primul a fost Van Garderen, care a fost și cel mai puternic şi nu a mai fost prins până la linia de final. De asemenea, Miguel Angel Lopez (Astana) a atacat în ultimii 2km şi s-a clasat al doilea în etapă, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului a venit Warren Barguil (Giant-Alpecin). Sâmbătă, purtătorul tricoului galben, Barguil trebuie să-şi menţin avantajul minim pe care îl are la contratimpul individual în lungime de 16,8 kilometri.

Clasamentul etapei a 7-a:

 1. Tejay Van Garderen (BMC) 6h26’13”
 2. Miguel Angel Lopez (Astana) +16”
 3. Warren Barguil (Giant-Alpecin) ,,
 4. Jarlinson Pantano (IAM) +31”
 5. Andre Talansky (Cannondale) +33”
 6. Simon Spilak (Katusha) +43”
 7. Rui Costa (Lampre-Merida) +49”
 8. Ion Izagirre (Movistar) ,,
 9. Victor De La Parte (CCC) +59”
 10. Jan Hirt (CCC) ,,

Clasamentul general:

 1. Warren Barguil (Giant-Alpecin) 29h09’53”
 2. Miguel Angel Lopez (Astana) +21′
 3. Andrew Talansky (Cannondale) +24”
 4. Ion Izagirre (Movistar) +55”
 5. Jarlinson Pantano (IAM) +1’06”
 6. Simon Spilak (Katusha) +1’07”
 7. Tejay Van Garderen (BMC) +1’31”
 8. Geraint Thomas (Sky) +1’36”
 9. Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo) +1’39”
 10. Rui Costa (Lampre-Merida) +1’55”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.