Ion Izagirre
Ion Izagirre

Ion Izagirre şi-a spulberat rivalii în contratimpul individual din penultima etapă a Turului Elveţiei. Rutierul lui Movistar a încheiat cei 16,8 kilometri în 21’31”, după ce a rulat cu o viteză medie de 46,847 km/h. Locul secund în această probă a fost ocupat de columbianul Miguel Angel Lopez (Astana), care a preluat și tricoul galben în urma acestei performanțe pentru un avans de doar 8 secunde în raport cu Andrew Talansky (Cannondale). Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de cvadruplul campion mondial la contratimp individual, Fabian Cancellara (Trek), care a anunțat după etapă ca va abandona Turul Elveției pentru a pregăti proba de contratimp individual de la Campionatele Naționale.

Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) a produs una dintre surprizele plăcute ale zilei, după ce a avut o evoluție solidă în această rundă și a terminat la doar 25 de secunde distanță de Ion Izagirre. La polul opus, campionul mondial în această probă, Vasil Kiryienka (Sky) a dezamăgit după ce a terminat în afara primilor zece. De asemenea, Warren Barguil (Giant-Alpecin), purtătorul tricoului de lider la starul acestei zile, a sosit cu o întârziere de aproape un minut față de învingătorul zilei.

Ultima etapă din Turul Elveției se va dovedi a fi decisivă în lupta pentru victoria la general, acolo unde Talansky, Izagirre sau Barguil pot forța pentru a câștiga timp în raport liderul cursei, Miguel Angel Lopez. Adversarii columbianului vor avea la dispoziție două cățărări de categorie specială, care îi vor duce la peste 2300 de metri, dar ultimii kilometri vor fi în coborâre.

Clasamentul etapei a 8-a:

 1. Ion Izagirre (Movistar) 21’31”
 2. Miguel Angel Lopez (Astana) +18”
 3. Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) +19”
 4. Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo) +21”
 5. Andre Talansky (Cannondale) +23”
 6. Jonathan Castroviejo (Movistar) +24”
 7. Jarlinson Pantano (IAM) +25”
 8. Michael Matthews (Orica-GreenEdge) ,,
 9. Geraint Thomas (Sky) +33”
 10. Tejay Van Garderen (BMC) +34”

Clasamentul general:

 1. Miguel Angel Lopez (Astana) 29h32’03”
 2. Andrew Talansky (Cannondale) +08”
 3. Ion Izagirreo (Movistar) +16”
 4. Warren Barguil (Giant-Alpecin) +18”
 5. Jarlinson Pantano (IAM) +52”
 6. Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo) +1’21”
 7. Tejay Van Garderen (BMC) +1’26”
 8. Geraint Thomas (Sky) +1’30”
 9. Simon Spilak (Katusha) +1’31”
 10. Rui Costa (Lampre-Merida) +2’09”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.