lopez

Miguel Angel Lopez (Astana) a reuşit duminică cea mai importantă victorie din carieră, după a triumfat în clasamentul general din Turul Elveţiei. În ceea ce priveşte ultima etapă din cursa elveţiană, tot un columbian a avut succes de cauză, Jarlinson Pantano (IAM) reuşind o victorie după un sprint dintr-un grup redus.

Runda de astăzi a fost una ieşită din comun, pentru că rutierii au avut de parcurs doar 57 de kilometri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile care au dus la scurtarea traseului iniţial la jumătate. Cu 57 de kilometri şi o singură căţărare repertoriată, cursa a debutat într-un ritm nebun, iar mai mulţi ciclişti au încercat să se desprindă, dar doar trei dintre aceștia au reuşit : Maximiliano Richeze (Etixx-QuickStep), Jasper Stuyven (Trek) şi Magnus Cort (Orica-GreenEdge). Richeze a fost şi cel care a trecut primul la cele două sprinturi intermediare şi şi-a asigurat tricoul de lider în clasamentul pe puncte, dar pe căţărare acesta a fost lăsat în urma împreună cu Magnus Cort, iar Stuyven rămânea în fruntea cursei pentru scurt timp, deoarece favoriţii începeau jocurile.

Simon Spilak (Katusha) şi Hubert Dupont (AG2R) au ieşit primii la atac, imediat au ripostat Rui Costa (Lampre), Jarlinson Pantano (IAM), Tejay Van Garderen (BMC) şi tricoul galben, Miguel Angel Lopez (Astana). Din acest grup, cei mai puternici au fost Pantano, Van Garderen şi Lopez, însă pe ultimele pante ale căţărării columbianul Astanei a atacat. Neriscând prea mult pe coborâre, Lopez a fost prins de ceilalţi, iar grupul principal s-a îndreptat spre un sprint între favoriţi, unde Pantano l-a devansat pe Chernetckii (Katusha) şi pe Ion Izagirre (Movistar).

Clasamentul etapei a 9-a:

 1. Jarlinson Pantano (IAM) 1h23’55”
 2. Sergei Chernetckii (Katusha) ,,
 3. Ion Izagirre (Movistar) ,,
 4. Miguel Angel Lopez (Astana) ,,
 5. Tejay Van Garderen (BMC) ,,
 6. Rui Costa (Lampre) ,,
 7. Warren Barguil (Giant-Alpecin) ,,
 8. Andrew Talansky (Cannondale) +0’56”
 9. Victor De La Parte (CCC) ,,
 10. Joe Dombrowki (Cannondale) ,,

Clasamentul general:

 1. Miguel Angel Lopez (Astana) 30h55’58”
 2. Ion Izagirre (Movistar) +0’12”
 3. Warren Barguil (Giant-Alpecin) +0’18”
 4. Jarlinson Pantano (IAM) +0’42”
 5. Andrew Talansky (Cannondale) +1’04”
 6. Tejay Van Garderen (BMC) +1’26”
 7. Rui Costa (Lampre) +2’09”
 8. Wilco Kelderman (Lotto-Jumbo) +2’38”
 9. Simon Spilak (Katusha) +2’48”
 10. Sergei Chernetckii (Katusha) +05’08”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.