Chris Froome

Sky aliniază cel mai puternic 9 în Turul Franței

Britanicii de la Sky se vor prezenta la startul Turului Franței cu una dintre cele mai puternice echipe din istoria competiției. Câștigătorul din 2013 și 2015, Chris Froome, va avea alături cel puțin patru cicliști ce l-ar putea substitui oricând în postura de lider al echipei, mai precis Geraint Thomas, Mikel Landa, Wout Poels și Sergio Henao. De altfel, cei de la Sky au declarat că Thomas va beneficia și el de statutul de rutier „protejat”. Pe lângă aceștia patru, cea mai bogată echipă din ciclism îi va mai trimite în Marea Buclă pe Mikel Nieve, Vasil Kiryienka, Luke Rowe și Ian Stannard. Turul Franței pornește la drum pe 2 iulie, cu o etapă în linie între Mont-Saint-Michel  și  Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont.

Synergy Baku ia locul italienilor de la Wilier-Southeast în Turul Sibiului

Wilier-Southeast, câștigători ai Turului Sibiului anul trecut prin Mauro Finetto, au declarat forfait ediției din acest an din cauza numeroaselor accidentări suferite de cicliștii săi. Organizatorii cursei s-au mișcat repede și au reușit să îi convingă pe cei de la Synergy Baku să vină la Sibiu. Azerii se vor prezenta pe 6 iulie cu doi dintre cei mai buni rutieri pe care îi au în lot, Matej Mugerli, proaspăt învingător în Turul Serbiei, și fostul rutier de la Tușnad, Matija Kvasina.

Etixx – Quick-Step vânează victoriile de etapă în Turul Franței

Dacă Sky vine cu cea mai bună echipă pentru etapele montante din Turul Franței, putem spune că Etixx – Quick-Step va prezenta una dintre cele mai redutabile formații pentru rundele valonate și de plat. Belgienii au construit echipa pentru Le Tour în jurul lui Marcel Kittel, ciclist cu 8 succese de etapă la activ în această cursă. Neamțul va avea la dispoziție un ”trenuleț” foarte puternic, alcătuit din Tony Martin, Fabio Sabatini, Julien Vermote, Iljo Keisse și Max Richeze. Pentru etapele valonate și montane, Etixx – Quick-Step va miza pe debutantul Julian Alaphilippe, Daniel Martin și Petr Vakoc.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.