Steele Von Hoff (ONE) a confirmat faptul că este cel mai rapid ciclist din plutonul Turului Sibiului, impunându-se la sprint în prima etapă în linie. Fostul rutier de la Garmin i-a învins pe Davide Vigano (Androni-Sidermec) și pe Filippo Fortin (GM), în timp ce Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) a trecut linia de sosire al 5-lea.

Cu acest succes, Von Hoff îl deposedează pe Andrei Nechita de tricoul galben datorită secundelor de bonificație obținute la final și preia șefia ierarhiei generale. Ciclistul nostru a căzut pe locul 3 în acest clasament, însă de remarcat este prezența a trei cicliști români în top 10 – Andrei Nechita (3), Daniel Crista (4) și Eduard Grosu (10).

Crista a făcut parte din evadarea zilei alături de Daniel Turek (Cycling Academy), Dam Sørensen (Soigneur) și Luis More (d’Amico Bottecchia) pentru aproape 150km, câștigând cele trei sprinturi intermediare de pe traseu. O luptă crâncenă s-a dat în evadare și pentru tricoul acordat celui mai bun cățărător, tânărul venezuelean Mora trecând primul în vârful urcării de pe Dealul Frumos, în timp ce ascensiunile Cisnădioara și Călugăru au fost adjudecate de Turek, care va îmbrăca în etapa a 2-a tricoul verde.

Hayden McCormick (ONE) rămâne liderul clasamentului tinerilor, Andrei Nechita va purta tricoul acordat celui mai bun ciclist român, iar Daniel Crista va avea pe umeri tricoul albastru, distincție oferită rutierului ce conduce ierarhia sprinturilor intermediare.

Etapa a 2-a propune primul final în cățărare, la capătul a 210km de cursă. Plutonul va ajunge la Păltiniș, acolo unde mare favorit pare a fi Egan Bernal (Androni-Sidermec), dar nu trebuie scoși din calcule nici Davide Rebellin (CCC), Mauro Finetto (Unieuro Wilier), Chris Butler (Cycling Academy) sau Matija Kvasina (Synergy Baku).

Clasamentul etapei 1:

 1. Steele Von Hoff (ONE) 4h42’38”
 2. Davide Vigano (Androni-Sidermec) ,,
 3. Filippo Fortin (GM) ,,
 4. Matteo Malucelli (Unieuro Wilier) ,,
 5. Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) ,,
 6. Ivan Balykin (GM) ,,
 7. Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg) ,,
 8. Nicola Genovese (d’Amico Bottechia) ,,
 9. Ruben Ramos (Tușnad) ,,
 10. Nikodemus Holler (Stradalli-BikeAid) ,,

Clasamentul general:

 1. Steele Von Hoff (ONE) 4h46’01”
 2. Davide Vigano (Androni-Sidermec) +02”
 3. Andrei Nechita (România) +03”
 4. Daniel Crista (Tușnad) +04”
 5. Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini) +05”
 6. Iuri Filosi (Nippo-Vini Fantini) ,,
 7. George Harper (ONE) +06”
 8. Mauro Finetto (Unieuro Wilier) ,,
 9. Dennis Bakker (Parkhotel Valkenburg) ,,
 10. Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) +07”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.