Davide Vigano le salvează Turul Sibiului chiar în ultima etapă celor de la Androni-Sidermec, care veniseră cu ambiții la victoria în clasamentul general, însă aceste planuri au fost deturnate de evadarea de la Păltiniș ce l-a propulsat pe bulgarul Nikolay Mihaylov (CCC) în fruntea ierarhiei tricoului galben.

În ultima rundă din cea de-a șasea ediție a cursei sibiene, cicliștii au avut de parcurs de cinci ori cățărare de categoria C de la Poplaca, iar cu 10km înainte de final ascensiunea de la Slimnic.

Sprinterii au trecut cu bine de aceste obstacole și avut ocazia de a reedita duelul din prima etapă, de data aceasta pe un final în ușoară urcare și pe un drum cu piatră cubică. Davide Vigano a fost lansat perfect de echipa sa și i-a depășit pe Matteo Malucelli (Unieuro Wilier) și pe Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini), care a fost nevoit să recupereze multe poziții în ultimul kilometru pentru a se putea lupta la sprint.

Nikolay Mihaylov a încheiat ziua în pluton, asigurându-și astfel victoria finală în clasamentul general. Acesta este cel mai important succes din cariera bulgarului de 28 de ani ce mai avea un succes de etapă în Turul Sibiului, obținut în urmă cu doi ani într-un contratimp pe echipe.

Serghei Țvetcov câștigă tricoul acordat celui mai bun ciclist român, după ce încheie cursa pe locul 17, în timp ce Daniel Crista pleacă acasă cu o victorie în clasamentul sprinturilor intermediare. Daniel Turek (Cycling Academy) a adunat puncte și pe ascensiunile din ultima rundă, asigurându-și succesul în ierarhia cățărătorilor.

Sibiu Tour 2016 final podium

Clasamentul etapei a 4-a:

 1. Davide Vigano (Androni-Sidermec)
 2. Matteo Malucelli (Unieuro Wilier)
 3. Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini)
 4. Nicola Genovese (d’Amico – Bottecchia)
 5. Filippo Fortin (GM)
 6. Iuri Filosi (Nippo-Vini Fantini)
 7. Nikodemus Holler (Stradalli – Bike Aid)
 8. Gediminas Kaupas (Differdange – Losch)
 9. Peter Schulting (Parkhotel Valkenburg)
 10. Mauro Finetto (Unieuro Wilier)

Clasamentul general final:

 1. Nikolay Mihaylov (CCC)
 2. Francesco Gavazzi (Androni – Sidermec)
 3. Alex Turrin (Unieuro Wilier)
 4. Derk Abel Beckeringh (Parkhotel Valkenburg)
 5. Daniel Turek (Cycling Academy)
 6. Thijs Van Beusichem (Parkhotel Valkenburg)
 7. Richard Handley (ONE)
 8. Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini)
 9. Luis Lemus (Cycling Academy)
 10. Nicola Genovese (d’Amico – Bottecchia)

Foto: Sebastian Marcovici

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.