În prima zi de pauză din Turul Franței, Joaquim Rodriguez a ținut o conferință de presă în care a anunțat că 2016 va fi ultimul său sezon în ciclismul profesionist.

”Încă practic cu plăcere acest sport, dar am ajuns la 37 de ani. Într-o zi trebuia oricum să mă opresc, dar prefer să o fac cât sunt încă combativ la un nivel înalt.”, a declarat ciclistul de la Katusha.

”2016 este un an foarte important, cu Turul Franței ajungând în Andorra și cu Jocurile Olimpice de la Rio. Am decis să mă retrag pentru că familia merită să îi acord mai mult din timpul meu. Întotdeauna au fost alături de mine, iar acum este rândul meu să îi susțin”.

Joaquim Rodriguez a încheiat pe podiumul tuturor celor trei mari tururi, fiind foarte aproape de a câștiga atât Turul Italiei, cât și Vuelta. Spaniolul și-a adjudecat de trei ori clasamentul UCI World Tour, de două ori Turul Cataluniei, dar s-a impus și în curse importante de o zi, precum Turul Lombardiei sau Săgeata Valonă.

”Plec din ciclism cu foarte multe amintiri. Ciclismul din 2016 are foarte puține lucruri în comun cu cel din 2000, atunci când am devenit profesionist. Am văzut multe lucruri în acești ani și mulți cicliști foarte buni, de la Johan Museeuw la Nairo Quintana. Însă, Michele Bartoli și Alejandro Valverde sunt cicliștii pe care i-am admirat cel mai mult”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.