După ce australianul Leigh Howard se lăudase pe rețelele sociale cu o viteză de 122km/h atinsă în etapa a 9-a din Turul Franței, cei de la Cycling Weekly au descoperit pe Strava câteva performanțe peste cea a lui Howard.

De exemplu, Jeremy Roy de la FDJ a înregistrat o viteză maximă de 127km/h în aceeași etapă, pe coborârea de pe Côte de la Comella, în timp ce recordmanul absolut este Marcus Burghardt de la BMC. Ciclistul german a ajuns la o viteză de 130,7km/h conform datelor de pe contul său de Strava!

Chiar dacă unii ”experți” de la TV își etalau cunoștiințele despre ciclism susținând că pe coborâri rutierii profesioniști ating viteze incredibile de 70km/h, în realitate aceștia ajung deseori la 100km/h, însă 130,7km/h este un record greu de depășit.

screen_shot_2016-07-11_at_11.03.36-630x270

Burghardt a ajuns la această viteză pe lunga coborâre de pe Bonaigua, însă aceasta nu l-a ajutat să ajungă la finalul de la Andorra Arcalis cu o întârziere mai mică de 31 minute față de Tom Dumoulin, învingătorul etapei.

8 COMMENTS

  1. Atentie, vitezele de pe Strava sunt masurate de GPS si dau erori destul de mari in ce priveste maximele. Prin urmare, daca viteza nu e inregistrata de senzori ci de GPS, nu e credibila!

  2. Greu de crezut. Eu nu cred posibil şi mai degrabă consider posibilă o eroare a aplicaţiei cauzată de GPS, cum am constatat şi noi, nu de puţine ori, în special la vîrfuri de viteză.

  3. Daca va uitati atent in captura de ecran, dispozitivul folosit pentru Strava este un SRM PC8, care POATE fi folosit impreuna cu senzor de viteza (pun accent pe “POATE”), printre altele. Daca a fost folosit cu senzorul de viteza, viteza este reala, iar daca nu a folosit senzor, este posibil ca fie o exagerare datorita semnalului GPS.

  4. Se pot atinge acele viteze pe acele coborari si de catre cei mai buni coborâtori. Cat despre viteza de 70 km/h probabil era vorba despre sprinturile pe plat.

  5. sa si crap …pe drum drept am rupt cursiera sa ajung la 60 km/ ora si la coborare pe asfalt (pe MTB am ajuns la 65 km /ora), cum a reusit 130 km/ ora ???? cam fantezie. E diferenta mare intre senzori de pe bicicleta si GPs. La mine computerul de pe cursiera imi indica cu vreo 10 km/ ora mai putin ca GPS de pe smartphone…..la viteze de pana in 60 km/ora. am baut si Redbull dar fara rezultate ::)))) vreau si eu reteta de a zbura cu o bitza la 130 km / ora ca sunt innnebunit dupa asa ceva. Thanks!!!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.