Turul Italiei Feminin s-a încheiat duminică cu victoria americancei Megan Guarnier (Boels – Dolmans) în fața coechipierei sale Evelyn Stevens și a olandezei Anna Van Der Breggen (Rabobank-Liv).

În cursă s-a aflat și dubla campioană națională Ana Covrig, care a obținut la final cel mai bun rezultat din carieră în Giro Rosa, una dintre cele mai prestigioase competiții din circuitul feminin. Ciclista de la Inpa-Bianchi a terminat pe locul 21 în ierarhia generală și pe locul 4 în clasamentul tinerelor.

Ana Covrig 2
Ana Covrig (dreapta) și Elizabeth Armitstead, campioana mondială în exercițiu (stânga)

Cel mai bun rezultat într-o etapă pentru ciclista noastră a venit în runda a 5-a, când plutonul a trecut peste Mortirolo, la 1890m. Ana Covrig a sosit pe locul 18 în acea etapă, la 5min56s de Mara Abbott (Wiggle High5). Rutiera de 21 de ani a avut o evoluție bună și în contratimpul individual dintre Albisola Superiore și Varazze, trecând linia de sosire cu al 21-lea timp.

La precedentele două participări în Turul Italiei Feminin, Ana terminase pe locurile 110 și 94, așadar, campioana României se află într-un evident progres ce nu poate decât să ne bucure și să ne ofere speranțe pentru rezultate și mai bune în viitor.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.