Peter Sagan (Tinkoff) a profitat din plin de vântul puternic din etapa a 11-a, cu sosirea la Montpellier, şi a dat peste cap sprintul plutonului, atacând cu 12 kilometri înainte de final, Slovacul a fost urmat de tricoul galben, Chris Froome, iar cei doi au sosit la şase secunde în raport cu plutonul. Astfel, Sagan își adjudecă a doua victorie de etapă în ediţia din acest an a Turului Franței.

Runda cu numărul 11, disputată între Carcassonne şi Montpellier, a debutat într-un ritm foarte ridicat, deoarece echipele favoriţilor se temeau de vântul lateral şi de o eventuală bordură. În aceste condiţii, doar Arthur Vichot (FDJ) şi Leigh Howard (IAM Cycling) au evadat, dar acţiunea celor doi nu a avut niciun impact asupra victoriei de etapă, cei doi fiind prinşi cu 60 de kilometri înainte de final.

Tinkoff a fost prima echipă care a accelerat în fruntea plutonului, apoi Trek-Segafredo şi, în cele din urmă, Sky, iar victimele cele mai importante au fost Thibaut Pinot (FDJ), Michael Matthews (Orica-BikeExchange), Sylvain Chavanel (Direct Energie), Simon Geschke (Giant-Alpecin) sau Tony Gallopin (Lotto Soudal). Pentru Pinot, etapa de miercuri a fost una infernală, el pendulând între grupul fruntaş şi grupul întârziaţilor, toate acestea după ce purtătorul tricoului alb cu buline roşii a căzut la începutul zilei. Nici Luis Leon Sanchez (Astana), Jurgen Van Den Broeck (Katusha) sau Rafal Majka (Tinkoff) nu au fost feriţi de accidente. În ceea ce priveşte sprintul intermediar, Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) a trecut primul, apoi Sagan şi Cavendish.

După o perioadă de acalmie în pluton, Tinkoff a venit la trenă cu şapte rutieri şi a izbutit să creeze o ruptură, prin tandemul Bodnar-Sagan, însă, imediat, tricoul galben, Chris Froome a remontat diferenţa, iar alături de cei trei a venit şi Geraint Thomas. Cei patru au colaborat foarte bine, Froome încercând să-şi mărească avansul în raport cu Quintana, iar Sagan ţintind victoria de etapă. Planurile le-au ieşit întocmai, profitând de slaba organizarea a celor de la Etixx-Quick Step şi Lotto Soudal. Aşadar, Sagan a obţinut victoria, Froome a luat şase secunde plutonului, iar Kristoff a fost nevoit să se mulţumească cu victoria la sprintul grupului urmăritor. Pe lângă Quintana, Purito Rodriguez a pierdut peste un minut, într-o zi de plat.

Mâine, favoriţii se vor duela pe Mont Ventoux, chiar de ziua naţională a Franţei, dar, din cauza vântului foarte puternic, celebra căţărare va fi scurtată cu 6 kilometri.

Clasamentul etapei a 11-a:
1. Peter Sagan (Tinkoff) 3h26’23”
2. Chris Froome (Sky) ”
3. Maciej Bodnar (Tinkoff) ”
4. Alexander Kristoff (Katusha) +06”
5. Christophe Laporte (Cofidis) ”
6. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) ”
7. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) ”
8. Andre Greipel (Lotto Soudal) ”
9. Sondre Holst Enger (IAM Cycling) ”
10. Oliver Naesen (IAM Cycling) ”

Clasamentul general:
1. Chris Froome (Sky) 52h34’37”
2. Adam Yates (Orica-BikeExchange) +28”
3. Daniel Martin (Etixx-Quick Step) +31”
4. Nairo Quintana (Movistar) +35”
5. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) +56”
6. Romain Bardet (AG2R) ”
7. Sergio Henao (Sky) ”
8. Alejandro Valverde (Movistar) +1’13”
9. Tejay Van Garderen (BMC) ”
10. Roman Kreuziger (Tinkoff) +1’28”

Sursă foto: telegraph.co.uk

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.