Clubul Orca din Cluj-Napoca organizează în 31 iulie competiţia Triatlon Cluj, ajunsă la ediţia a 3-a.

Triatlon Cluj este singura competiţie de triatlon din județul Cluj. Probele sunt 1500 m înot, 30 km de ciclism MTB și 9 km alergare. După ce concurenți urcă pe pontonul mobil de la coada lacului Tarnița, ei sunt duși la distanța de 1500 m, de unde se dă startul. Astfel Triatlon Cluj este singura competiție din România unde startul se dă în acest fel. Traseul de MTB, în proporție de 85% drum forestier, este deosebit de pitoresc.

harta

Concurenții, amatori și profesioniști, se pot înscrie la individual, în echipe de doi sau trei participanți, sau la proba individuală de înot 1500m, până pe 27 iulie. În echipele de două sau trei persoane, un concurent va parcurge una respectiv două probe.

Taxa de participare este de 80 Ron pentru proba individuală de înot, 120 ron pentru triatlon individual şi 170 ron pentru triatlon echipe.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul competiției.

Clubul Orca, organizatorul competiţiei, este o asociaţie sportivă fondată în 2008 cu scopul de a promova înotul şi triatlonul ca sport de masă. Printre competiţiile organizate de Clubul Orca  menţionăm Traversarea Tarniţei, cea mai veche competiţie de înot în ape deschise din România, ajunsă în acest an la ediţia aniversară cu numărul 10, ce aduce la start peste 150 de înotători amatori şi profesionişti. Împreună cu Traversarea Tarniţei, Triatlon Cluj face parte din seria de evenimente sportive Betfair Sports Challenge.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.