Jarlinson Pantano (IAM Cycling), 27 de ani, îşi adjudecă primul succes într-un mare tur, după ce l-a depăşit pe Rafal Majka (Tinkoff) la un sprint în doi, la Culoz. După această zi, Majka preia tricoul alb cu buline roşii, acordat liderului ierarhiei căţărătorilor. 

Traseul dintre Bourg-en-Bresse şi Culoz a avut şase căţărări repertoriate, un teren propice unei lupte spectaculoase. Evadarea zilei s-a format pe prima ascensiune, Col du Berthiand, unde 30 de rutieri au plecat din pluton. Printre fugari s-au numărat nume de marcă precum Vincenzo Nibali (Astana), Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), Ilnur Zakarin (Katusha), Rafal Majka, Jarlinson Pantano sau Julian Alaphilippe (Etixx – Quick Step).

Pentru Majka, această etapă a avut o importanţă sportiă, polonezul fiind implicat şi în lupta pentru tricoul alb cu buline roşii. Căţărătorul de la Tinkoff nu a stat pe gânduri şi a profitat de absenţa lui Thomas De Gendt (Lotto Soudal), liderul în clasamentul cățărătorilor până astăzi, şi a punctat la fiecare acensiune, obținând maximum de puncte la trei dintre acestea. Astfel, Majka preia șefia în ierarhia pe care a câștigat-o și în 2014, având în acest moment un avans de 37 de puncte în raport cu De Gendt.

Primele atacuri din evadare au sosit înainte de Grand Colombier, singura căţărare de categorie specială de pe traseu. Inţial, Tom Dumoulin s-a desprins, dar Nibali, Pantano şi Pozzovivo au răspuns prompt, dar această acţiunea avea să fie neutralizată pe primele pante de pe Colombier. Majka a rămas în fruntea cursei pe ultima căţărare, Lacets du Grand Colombier, cu Pantano imediat pe urmele sale. Columbianul a coborât magistral spre linia de finiș, ajungându-l și depășindu-l la sprint în cele din urmă pe rutierul de la Tinkoff.

În ceea ce priveşte lupta dintre favoriţi, aceasta s-a rezumat la câteva atacuri date de Fabio Aru (Astana), Alejandro Valverde (Movistar) şi Romain Bardet (AG2R) pe ultima căţărare, acțiuni anihilate cu ușurință de Wouter Poels (Sky). Singura schimbare din clasamentul general o constituie căderea lui Tejay Van Garderen (BMC) de pe 6 pe 8.

Clasamentul etapei a 15-a:
1. Jarlinson Pantano (IAM ) 4h24’49”
2. Rafal Majka (Tinkoff) ”
3. Alexis Vuillermoz (AG2R) +06”
4. Sebastien Reichenbach (FDJ) ”
5. Julian Alaphilippe (Etixx – Quick Step) +22”
6. Serge Pauwels (Dimension Data) +25”
7. Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) ”
8. Ilnur Zakarin (Katusha) +1’30”
9. Daniel Navarro (Cofidis) ”
10. Tom-Jelte Slagter (Cannondale-Drapac) +2’08”

Clasamentul general:
1. Chris Froome (Sky) 68h14’36”
2. Bauke Mollema (Trek – Segrafredo) +1’47”
3. Adam Yates (Orica-BikeExchange) +2’45”
4. Nairo Quintana (Movistar) +2’59”
5. Alejandro Valverde (Movistar) +3’17”
6. Romain Bardet (AG2R) +4’04”
7. Richie Porte (BMC) +4’27”
8. Tejay Van Garderen (BMC) +4’47”
9. Daniel Martin (Etixx – Quick Step) +5’03”
10. Fabio Aru (Astana) +5’16”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.