După o primă jumătate de sezon dificilă, în care a rămas fără echipă, Andrei Nechita a revenit în prim-plan în Turul Sibiului, acolo unde a obținut o victorie surprinzătoare în prolog și a purtat tricoul galben pentru o zi. Am vorbit cu fostul campion național și câștigător al Turului României pentru a vedea mai exact care este situația sa în acest moment și ce planuri are pentru a doua jumătate de sezon.

ciclism.ro: Ce s-a întâmplat cu Tușnad, de ce ai plecat de la echipă?

Andrei Nechita: Nu eu am plecat de la echipă, după niște discuții, ei au decis să nu mai colaborăm.

În această perioadă dificilă te-ai gândit vreun moment să te lași de ciclism?

Da, imediat după ce am rămas fără echipă am decis să mă las, dar, după o lună, m-am întâlnit întâmplător cu Andrea Benfenatti, care are echipa Cycling Team Timișoara, la o cursă din Italia unde eram doar spectator. Din momentul respectiv am mers la el la echipă și acum particip cu ei la toate cursele din țară.

Ai surprins pe toată lumea cu victoria din prologul Turului Sibiului, ce a însemnat pentru tine acest succes important?

Este o victorie importantă într-un moment destul de dificil. Voiam să fac o probă bună la acel contratimp, deoarece am văzut din anii anteriori că mi se potrivește. Mă gândeam la o clasare în primii 10, dar nu la victorie. A fost o surpriză și pentru mine.

Andrei Nechita 2
Andrei Nechita a spart gheața în Turul Sibiului din acest an, fiind primul și singurul român care câștigă o etapă în cele șase ediții ale cursei

După această victorie te-a contactat vreo echipă pentru un eventual transfer?

În momentul de față nu m-a contactat nici o echipă.

Ce urmează mai departe pentru tine?

Până la sfârșitul sezonului o să particip la toate cursele din tară împreună cu echipa Cycling Team Timișoara, iar pentru sezonul următor sper să prind un contract la o echipă profesionistă.

Cum vezi situația ciclismul românesc în acest moment față de acum 5-6 ani?

Situația ciclismului în acest moment o văd mai bine, sunt mai multe curse la nivel național, văd mai multă lume pe biciclete și asta înseamnă că mentalitatea s-a mai schimbat puțin, mai ales la amatori.

Turul Franței e în plină desfășurare în această perioadă, ai vreun favorit acolo?

Nu prea am urmărit Turul Franței anul acesta, dar tot pe Froome îl văd favorit.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.