După evoluția excelentă din Giro Rosa, unde a fost foarte aproape de a termina între primele 20, Ana Covrig continuă să impresioneze cu rezultate din ce în ce mai bune. Campioana României a terminat Tour de Bretagne Feminin pe locul 14 în clasamentul general, la 2min07s de Arlenis Sierra, câștigătoarea cursei.
Ana a avut performanțe constante în prolog și în cele patru etape în linie, încheind pe 38 prologul, pe 48 prima etapă, pe 16 contratimpul individual din a doua rundă și pe 21, respectiv 14, ultimele două etape.
În ceea ce privește evoluția din Turul Italiei Feminin, încheiat cu o săptămână înainte de Tour de Bretagne, ciclista noastră ne-a spus: “Sunt destul de mulțumită, cred că dacă în primele etape nu aș fi pierdut timp, aș fi putut ajunge în primele 20, dar oricum e bine și așa. E primul an în care am început să mă antrenez cum trebuie, deci e un bun început”.
Pentru ciclista de 21 de ani, sezonul 2016 este de departe cel mai bun, aceasta obținând clasări excelente în curse importante din circuitul feminin, precum Turul Trentino (locul 11), Turul Italiei Feminin (locul 21) și Turul Bretaniei (locul 14), plus cele două titluri de campioană națională (fond și contratimp).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.