Romain Bardet (AG2R) a fost rutierul care a riscat cel mai mult pe alunecoasa coborâre ce a precedat cățărarea finală a etapei a 19-a din Turul Franței și s-a impus pe Saint-Gervais Mont Blanc.

După o primă parte a zilei cu un soare dogoritor, plutonul din Le Tour a avut de furcă pe ultimii kilometri cu o ploaie ce a transformat șoselele într-un veritabil tobogan în care numeroși rutieri și-au pierdut echilibrul. Printre aceștia s-au numărat și oameni importanți dintre primii 10 în clasamentul general, precum Richie Porte (BMC), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) sau Chris Froome (Sky). Acesta din urmă a pedalat în ultimii 11km pe bicicleta colegului său Geraint Thomas, după ce liderul cursei a alunecat pe marcajul șoselei, la fel ca și Vincenzo Nibali (Astana) imediat în spatele său.

Bardet, ajutat și de Mikael Cherel, s-a detașat de ceilalți favoriți în urma acestor incidente și nu a mai fost ajuns până la final, în ciuda atacurilor din grupul favoriților date de Porte, Fabio Aru (Astana) sau Daniel Martin (Etixx-Quick-Step). Francezul a fost urmat la 22s de Joaquim Rodriguez (Katusha) și Alejandro Valverde (Movistar), în timp ce Nairo Quintana (Movistar) a venit al 5-lea, câștigând timp pentru prima dată în acest Tur al Franței în raport cu Froome. În ciuda acestui lucru, columbianul a declarat la final că s-a simțit foarte rău întreaga zi și s-a gândit chiar la abandon în timpul etapei.

Principalele modificări în clasamentul general sunt urcarea lui Bardet pe 2 și coborârea lui Mollema până pe 10. Cu o singură etapă grea înainte de finalul cursei, Froome are un avantaj de peste 4 minute față de francezul de la AG2R, precum și față de un Quintana ce urcă pe 3.

Clasamentul etapei a 19-a:

1 Romain Bardet (AG2R)

4:14:08

2 Joaquim Rodriguez (Katusha)

+23”

3 Alejandro Valverde (Movistar)

,,

4 Louis Meintjes (Lampre – Merida)

,,

5 Nairo Quintana (Movistar)

+26”

6 Fabio Aru (Astana)

+28”

7 Daniel Martin (Etixx – Quick-Step)

,,

8 Wouter Poels (Sky)

+36”

9 Christopher Froome (Sky)

,,

10 Richie Porte (BMC)

+53”

 

Clasamentul general:

1 Christopher Froome (Sky)

82:10:37

2 Romain Bardet (AG2R)

+04’11”

3 Nairo Quintana (Movistar)

+04’27”

4 Adam Yates (Orica-BikeExchange)

+04’36”

5 Richie Porte (BMC)

+05’17”

6 Fabio Aru (Astana)

+06’00”

7 Alejandro Valverde (Movistar)

+06’20”

8 Louis Meintjes (Lampre – Merida)

+07’02”

9 Daniel Martin (Etixx – Quick-Step)

+07’10”

10 Bauke Mollema (Trek-Segafredo)

+07’42”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.