Vincenzo Nibali și Sergio Henao, alături de Rafal Majka, păreau scăpați definitiv din vizorul urmăritorilor în cursa de fond de la Jocurile Olimpice, iar o luptă în trei pentru aur părea iminentă, însă tot scenariul s-a schimbat într-o fracțiune de secundă, în momentul în care Nibali și Henao au căzut pe ultima coborâre de pe Vista Chinesa.

Italianul nu a mai reușit să se urce din nou pe bicicletă și a fost nevoit să abandoneze în cele din urmă cu o dublă fractură de claviculă. Nici Henao nu a scăpat mai ușor, columbianul părăsind cursa cu o fractură de pelvis.

Și alți cicliști au fost implicați în căzături pe coborârea tehnică de pe Vista Chinesa, Richie Porte și Geraint Thomas fiind cele mai sonore nume care au avut parte de astfel de incidente. De altfel, australianul a abandonat cursa cu o fractură la omoplat și va rata proba de contratimp individual programată miercuri.

Rămâne de văzut dacă Nibali va pune punct sezonului 2016 în urma acestui accident sau dacă va încerca să revină pentru a-și apăra titlul din Turul Lombardiei, ultima clasică monument a sezonului.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.