Olandeza Anna van der Breggen s-a impus, duminică, în cursa feminină de fond de la Jocurile Olimpice. Ciclista de 26 de ani le-a învins la sprint pe Emma Johansson și Elisa Longo Borghini, în timp ce campioana mondială, Elizabeth Armitstead, a încheiat a 5-a.

Cursa a fost marcată de căzătura îngrozitoare a Annemiekei van Vleuten, care a scăpat bicicleta de sub control pe aceeași coborâre care a făcut ravagii și în cursa masculină, unde Sergio Henao, Vincenzo Nibali, Geraint Thomas și Richie Porte au suferit diverse fracturi.

La fel ca Nibali și Henao, colega de echipă a noii campioane olimpice se afla în fruntea cursei în momentul în care a abordat greșit un viraj pe coborârea de pe Vista Chinesa, a frânat brusc și s-a dat peste cap, aterizând pe bordura de pe marginea drumului.

În acest moment, Annemiek van Vleuten se află într-o stare stabilă. Olandeza a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj: ”Mă aflu în spital cu câteva răni și fracturi, dar voi fi bine. Sunt foarte dezamăgită pentru că făcusem cea mai bună cursă din cariera mea”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.