MTB Maraton Nordul Moldovei a intrat in ultimele două săptămâni de înscrieri. În 2016, evenimentul sportiv ajuns la a 6-a ediție, face parte din grila de peste 50 de evenimente propuse de festivalul Zilele Nordului.  Un weekend plin de activități sportive și culturale, concerte rock, jazz și electro așteaptă turiști din toată țara, din Ucraina și Republica Moldova pentru sărbătoarea nordului.
Organizatorii de la Asociația Nord speră ca la startul competiției sportive să fie particpanți din toate regiunile țării, până în acest moment fiind cca 130 de sportivi înscriși. Și anul acesta participanții și mai ales câștigătorii de la probele de concurs sunt invittați să susțină Fondul de Biciclete. Astfel copii din zonă cu o situație materială precară se vor bucura de prima lor bicicletă.
În 27 august sunt propuse două trasee de concurs foarte atractive, în Lunca Prutului, cu grad de dificultate mai ridicat pentru proba lungă (51 km) destinată celor avansați și cu o probă scurtă de aprox 30 km pentru începători. Traseele pot fi vizualizate pe site-ul oficial sau pe pagina evenimentului de pe facebook.
Horodiștea, cea mai nordică localitate a țării propune participanților, turiștilor și însoțitorilor, diverse atracții turistice printre care Delta Prutului, o atmosferă plăcută, oameni călduroși ce garantează amintiri de neuitat.
Participanții la MTB Maraton Nordul Moldovei vor avea campare gratuită în campingul Ziele Nordului, unde vor sta și turiștii veniți la festival. La finalul concursului va fi organizată o masă a campionilor, iar apoitoată lumea este invitată la concertele de seară din Poiana Teioasa.
Înscrierile continuă până în dimineața concursului, dar organizatorii nu pot garanta kitul de înscriere.
Festivalul Zilele Nordului se va încheia în 28 august la Cernăuți pe timpul zilei și apoi cu o festivitate de închidere seara la Conacul Balș din Darabani. Urmăriți pagina festivalului  (www.zilelenordului.ro) pagina concursului de ciclism (http://www.zilelenordului.ro/maraton-mtb/) pentru informații utile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.