Gianni Meersman (Etixx-QuickStep) a profitat de una dintre puţinele şanse ale sprinerilor din Vuelta şi s-a impus în etapa secundă, după o sosire haotică, marcată de căzături. Belgianul a fost secondat de Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18) şi de Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange).

Tricoul roşu rămâne la cei de la Sky, dar va fi purtat mâine de către Michal Kwiatkowski, care a terminat pe locul 4 astăzi.

Runda a doua din Turul Spaniei 2016 s-a desfăşurat într-un ritm de vacanţă, deoarece echipele sprinterilor nu au cei mai buni rutieri în componenţă pentru a controla etapele plate. Doar trei temerari s-au aventurat într-o evadare pe traseul valonat dintre Ourense şi Baiona, în lungime de 160 de kilometri. Evadaţii au fost Cesare Benedetti (Bora-Argon 18), Bryan Nauleau (Direct Energie) şi Laurent Pichon (FDJ), dar avansul fugarilor a fost întotodeauna sub controlul plutonului condus de Trek-Segafredo şi Giant-Alpecin. Singura victorie pentru care s-au luptat oamenii din faţă a fost cea de pe singura căţărare repertoriată pentru a pune mâna pe tricoul de cel mai bun căţărător, pe care-l va purta mâine Laurent Pichon.

Monotonia etapei a fost ruptă de un atac al lui Philippe Gilbert (BMC), care a venit pe penultima căţărare a zilei, dar cu aproape 40 de kilometri înainte de finish. Gilbert i-a ajuns cu uşurinţă pe cei trei din faţă, dar avantajul evadării era de câteva secunde în raport cu plutonul. Rutierul lui BMC a profitat de poziţia în care se afla şi a trecut primul la sprintul intermediar.

Acţiunea celor patru din frunte s-a sfârşit cu 16 kilometri înainte de sosire, dar plutonul nu a stat liniştit. Pe ultima căţărare a zilei, mai mulţi rutieri au încercat să îşi creeze un avansul consistent, dintre care cel mai puternic a fost Tiago Machado (Katusha), dar intenţia portughezului a fost anihilată de un pluton ce plănuia deja sprintul final.

În absenţa sprinterilor de prim rang, finish-ul de la Baiona a fost unul agitat, din care n-au lipsit căzăturile. Mai întâi Sergey Lagutin (Katusha) a căzut cu 2 kilometri până la final, iar, în ultimii 200 de metri, Ryan Anderson (Direct Energie) a fost incomodat de un rutier de la Etixx-QuickStep, care se retrăgea din fruntea plutonului, şi s-a izbit de asfalt.

Clasamentul etapei:

1 Gianni Meersman Etixx-Quick Step 4h16’39”
2 Michael Schwarzmann Bora-Argon
3 Magnus Cort Nielesen Orica-BikeExchange
4 Michal Kwiatkowski Team Sky
5 Jonas Van Genechten IAM Cycling
6 Kristian Sbaragli Dimension Data
7 Niccolo Bonifazio Trek-Segafredo
8 Jhonatan Restrepo Katusha
9 Jean-Pierre Drucker BMC
10 Lorenzo Manzin FDJ

 

Clasamentul general:

1 Michal Kwiatkowski Team Sky 4h47’16”
2 Jose Rojas Movistar
3 Alejandro Valverde Movistar
4 Chris Froome Team Sky
5 Salvatore Puccio Team Sky
6 Peter Kennaugh Team Sky
7 Nairo Quintana Movistar
8 Leopold Konig Team Sky
9 Ruben Fernandez Movistar
10 Jonathan Castroviejo Movistar

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.