Alexandre Geniez (FDJ) a câştigat la Mirador de Ézaro, pe o căţărare monstruoasă (pantă maximă 30%), după ce a făcut parte din evadarea iniţială în cea de-a 3-a rundă din Turul Spaniei 2016.

Lupta mult mai importantă s-a dat între favoriţii la general, unde Alejandro Valverde (Movistar) a sosit al treilea la 26 de secunde, în acelaşi timp cu Chris Froome (Team Sky) şi cu Esteban Chaves (Orica-BikeExchange). Nairo Quintana (Movistar) a pierdut în această etapă 6 secunde, însă marele perdant este Alberto Contador (Tinkoff), care a sosit la 28 de secunde de grupul lui Valverde. Pentru Movistar a fost o zi foarte reușită, cu Ruben Fernandez în tricoul de lider la sfârșitul zilei, după ce acesta s-a clasat pe locul secund în etapă.

Runda a treia din Vuelta a reprezentat primul test pentru oamenii de general, cu trei căţărări pe traseu, toate pozitionate în a doua parte a etapei. Tot la capitolul căţărători trebuie sa notăm abandonul lui Warren Barguil (Giant-Alpecin), care a acuzat o sinuzită. Gatis Smukulis (Katusha), Alexandre Geniez (FDJ), Pieter Serry (Etixx-Quick Step), Simon Pellaud (IAM Cycling), Jerome Cousin (Cofidis), Rudiger Selig (Bora-Argon18) şi David Arroyo (Caja Rural-Seguros) au format evadarea zilei.

Pe prima ascensiune, din grupul fruntaş s-au desprins Jerome Cousin şi Simon Pellaud, ca, mai târziu, Pellaud să îl lase în urma pe Cousin şi să treacă primul pe Alto de Lestaio. Pe cea de-a doua căţărare, Pellaud a fost ajuns de foştii colegi de evadare Geniez şi Serry, iar primul dintre ei a trecut primul peste Alto das Paxareiras, în timp ce Pieter Serry s-a mulțumit cu victoria la sprintul intermediar.

Cei trei au abordat împreuna ultima urcare, Mirador de Ézaro, unde Alexander Geniez şi-a demonstrat abilităţile de căţărător şi s-a impus, deşi Movistar a forțat în spate şi părea să-l lase pe Froome în urmă, dar britanicul a revenit pe ultimele sute de metri.

În etapa a patra ne aşteaptă un nou duel între favoriţi, la San Andrés de Teixido, într-o rundă cu final pe o ascensiune de categoria a 2-a.

Clasamentul etapei a 3-a:

1 Alexandre Geniez FDJ 4h28’36”
2 Ruben Fernandez Movistar +21”
3 Alejandro Valverde Movistar +26”
4 Christopher Froome Team Sky ,,
5 Esteban Chaves Orica-BikeExchange ,,
6 Nairo Quintana Movistar +32”
7 Igor Anton Dimension Data ,,
8 Samuel Sanchez BMC +54”
9 Alberto Contador Tinkoff ,,
10 Gianluca Brambilla Etixx-Quick Step ,,

 

Clasamentul general:

1 Ruben Fernandez Movistar 9h16’07”
2 Alejandro Valverde Movistar +07”
3 Christopher Froome Team Sky +11”
4 Esteban Chaves Orica-BikeExchange +17”
5 Nairo Quintana Movistar ,,
6 Samuel Sanchez BMC +46”
7 Peter Kennaugh Team Sky +47”
8 Leopold Konig Team Sky +51”
9 Daniel Moreno Movistar +58”
10 Gianluca Brambilla Etixx-Quick Step +1’01”

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.