Rutierul de la Etixx-Quick Step, David De La Cruz s-a impus în etapa a 9-a din Turul Spaniei, care s-a încheiat pe cățărarea Alto Del Naranco. Aflat în evadare, spaniolul s-a distanţat pe coborârea de pe penultima ascensiune a zilei împreună cu Dries Devenyns (IAM Cycling). Cei doi au conlucrat de minune până în ultimul kilometru, unde De La Cruz s-a descotorosit de rutierul de la IAM, reușind să pună mână pe tricoul roșu și să obțină prima victorie din carieră. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Moreno Moser (Cannondale-Drapac), care a sosit la 33 de secunde de învingătorul zilei.

Ziua a noua din ultimul Mare Tur al anului a pornit din Cistierna și s-a încheiat în Oviedo, pe Alto Del Naranco. Pe traseu, rutierii au avut cinci cățărări repertoriate de parcurs, un teren perfect pentru o evadare care se gândea la victoria de etapă.

Evadarea zilei a fost formată din 12 cicliști, printre care îi remarcăm pe Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Alexandre Geniez (FDJ), Jan Bakelants (AG2R), Moreno Moser, Dries Devenyns sau David De La Cruz. De Gendt, în stilul obișnuit, s-a luptat pentru punctele de pe cățărări cu Alexandre Geniez, şi rutierul lui Lotto-Soudal a trecut primul pe patru cățărări, dar și la sprintul intermediar.

Avansul fugarilor a atins un maxim de cinci minute, iar atacurile au început să apară în ultima parte. Thomas De Gendt, Jan Bakelants și Dries Devenyns de două ori au încercat să se desprindă decisiv, dar nu au reușit până pe coborârea de pe penultima cățărare, când Devenyns și De La Cruz au declanșat acțiunea victorioasă.

În ceea ce privește lupta dintre favoriți, aceasta s-a redus la câteva accelerări în ultima suta de metri, dar fără să se creeze ecarturi. Ziua de mâine va fi una prielnică unui duel aprins între oamenii de general, într-o etapă cu sosire pe legendara Lagos De Covadonga.

Clasamentul etapei:

1

David De La Cruz (Etixx-Quick Step)

3h47’56”

2

Dries Devenyns (IAM Cycling)

+0’27”

3

Moreno Moser (Cannondale-Drapac)

+0’33”

4

Luis Leon Sanchez (Astana)

+0’51”

5

Mathias Frank (IAM Cycling)

6

Alexandre Geniez (FDJ)

+0’53”

7

Bartosz Huzarski (Bora-Argon18)

+0’58”

8

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal)

+1’04”

9

Pello Bilbao (Caja Rural)

10

Dyalan Teuns (BMC)

+1’10”

Clasmentul general:

1

David De La Cruz (Etixx-Quick Step)

33h46’24”

2

Nairo Quintana (Movistar)

+0’22”

3

Alejandro Valverde (Movistar)

+0’41”

4

Christopher Froome (Team Sky)

+0’49”

5

Esteban Chaves (Orica-BikeExchange)

+1’19”

6

Leopold Konig (Team Sky)

+1’38”

7

Alberto Contador (Tinkoff)

+2’01”

8

Darwin Atapuma (BMC)

+2’06”

9

Gianluca Brambilla (Etixx-Quick Step)

+2’07”

10

Samuel Sanchez (BMC)

+2’08”


Sursă foto: cyclingnews.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.