Nairo Quintana (Movistar) s-a impus în runda a 10-a din Turul Spaniei, pe legendara cățărare Lagos de Covadonga, după ce s-a lansat într-o acțiune împreună cu Alberto Contador (Tinkoff). În ultimii kilometri, columbianul s-a distanțat de El Pistolero și l-a prins din urmă pe Robert Gesink, aflat în evadarea inițială, reobținând astfel tricoul roșu.

Etapa a 10-a a debutat într-un ritm nebun, lucru ce nu a permis formarea unei evadări devreme, iar căzăturile nu au lipsit. Markel Irizar (Trek-Segafredo), Kevin Reza (FDJ) și Bartosz Huzarski (Bora-Argon 18) au fost nevoiți să abandoneze, nici echipa liderului la general, Etixx – Quick Step, nu a fost ferită de incidente. Gianni Meersman și Gianluca Brambilla au căzut, dar s-au urcat pe biciclete și au continuat cursa.

O evadare gigant, compusă din 16 rutieri, și-a încercat șansele astăzi, dar Movistar a preluat trena în pluton în ultima parte a etapei și avansul evadării a fost ținut sub control perfect. Pe prima cățărare, Mirador del Fito, Omar Fraille (Caja Rural) a trecut primul din evadare, în timp ce la sprintul intermediar s-a impus Egor Silin (Katusha).

Pe Lagos de Covdaonga, Movistar a impuns un ritm infernal, iar printre primele victime s-a numărat și Chris Froome (Team Sky). Nairo Quintana a profitat de munca echipei sale și a atacat, fiind urmat de Alberto Contador. Cei doi rivali au mers umăr la umăr până când Chris Froome a început o revenire  clasică deja în Vuelta pentru britanic. Quintana s-a desprins de Contador, care avea să piardă timp în cele din urmă și față de Froome, Valverde sau Esteban Chaves, iar columbianul nu a mai putut fi ajuns nici măcar de remontada senzațională a lui Froome, care a încheiat etapa pe 3, în spatele lui Quintana și Robert Gesink (LottoNl-Jumbo).

Mâine este programată prima zi de pauză din acest Tur al Spaniei, iar marți cicliștii se vor confrunta cu o altă cățărare monstruoasă, fiind programat un final pe Pena Cabarga.

Clasamentul etapei:

1

Nairo Quintana (Movistar)

4h50’31”

2

Robert Gesink (Lotto-Jumbo)

+0’24”

3

Christopher Froome (Team Sky)

+0’25”

4

Omar Fraille (Dimension Data)

+0’28”

5

Alejandro Valverde (Movistar)

6

Michele Scarponi (Astana)

7

Esteban Chaves (Orica-BikeExchange)

+1’02”

8

Alberto Contador (Tinkoff)

+1’05”

9

Simon Yates (Orica-BikeExchange)

+1’09”

10

Fabio Felline (Trek-Segafredo)

+1’11”


Clasamentul general:

1

Nairo Quintana (Movistar)

38h37’07”

2

Alejandro Valverde (Movistar)

+0’57”

3

Christopher Froome (Team Sky)

+0’58”

4

Esteban Chaves (Orica-BikeExchange)

+2’09”

5

Alberto Contador (Tinkoff)

+2’54”

6

Leopold Konig (Team Sky)

+2’57”

7

David De La Cruz (Etixx – Quick Step)

+3’03”

8

Simon Yates (Orica-BikeExchange)

+3’06”

9

Michele Scarponi (Astana)

+3’14”

10

Samuel Sanchez (BMC)

+3’20”

 

Sursă foto: skysports.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.