Valerio Conti, 23 de ani, a câștigat runda a 13-a din Turul Spaniei, după ce a fost într-o evadare care a ajuns fără probleme la sosire. După ce în etapa anterioară Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange) s-a impus pentru prima oară într-un mare tur, Conti își trece și el în palmares prima victorie într-o astfel de competiție. Italianului de la Lampre-Merida a fost urmat de Danilo Wyss (BMC) și de Sergey Lagutin (Katusha), în timp ce plutonul a venit le peste 34 de minute de primul sosit.

Cu doar o zi înainte de etapa regină, plutonul și-a luat o zi de odihnă, iar traseul valonat a favorizat o evadare care s-a dezvoltat în voie. Grupul atacanților a fost format din 12 cicliști, printre care Michael Gogl (Tinkoff), Danilor Wyss (BMC), Sergey Lagutin (Katusha), Jelle Wallays (Lotto-Soudal) sau Valerio Conti (Lampre-Merida).

Cu un pluton „adormit” pe urme, fugarii și-au disputat între ei cele patru cățărări repertoriate, toate de categoria a treia, unde primul a fost întotdeuna Sergey Lagutin (Katusha), care în urma acestei zile a pus mâna pe tricoul de cel mai bun cățărător. Tot rutierii din grupul fruntaș s-au duelat și la sprintul intermediar, iar Romain Cardis (Direct Energie) a fost primul.

Atacurile au apărut în ultimii 30 de kilometri, mai întâi Jelle Wallays și Michael Gogl au căutat desprinderea decisivă, dar fără succes. Valerio Conti a fost cel mai inspirat și a pus imediat un ecart consistent față de colegii săi cu 20 de kilometri înainte de final. Italianul a mers perfect până la linia de sosire, obținând astfel cel mai important succes din carieră.

Clasamentul etapei:

1

Valerio Conti (Lampre-Merida)

5h29’04”

2

Danilo Wyss (BMC)

+0’55”

3

Sergey Lagutin (Katusha)

4

Michael Gogl (Tinkoff)

5

Vegard Stake Laengen (IAM)

6

Yves Lampaert (Etixx-Quick Step)

7

Cesare Benedetti (Bora-Argon 18)

+1’02”

8

Jelle Wallays (Lotto-Soudal)

+1’04”

9

Gatis Smukulis (Astana)

10

Stephane Rossetto (Cofidis)

+1’08”

 

Clasamentul general:

1

Nairo Quintana (Movistar)

52h56’29”

2

Christopher Froome (Team Sky)

+0’54”

3

Alejandro Valverde (Movistar)

+1’05”

4

Esteban Chaves (Orica-BikeExchange)

+2’34”

5

Alberto Contador (Tinkoff)

+3’08”

6

Leopold Konig (Team Sky)

+3’09”

7

Simon Yates (Orica-BikeExchange)

+3’25”

8

Michele Scarponi (Astana)

+3’34”

9

David De La Cruz (Etixx-Quick Step)

+3’45”

10

Samuel Sanchez (BMC)

+3’56”

 

Sursă foto: cyclingnews.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.