Eduard Novak va fi portdrapelul României la Jocurile Paralimpice de la Rio, a căror ceremonie de deschidere va avea loc pe 7 septembrie.

12 sportivi vor reprezenta țara noastră în Brazilia, iar dintre aceștia doi vor concura în probele de ciclism – Eduard Novak și Olah Atilla. Novak are până în prezent trei medalii câștigate la Jocurile Paralimpice, două de argint pe șosea și un aur pe velodrom obținut acum patru ani, la Londra.

La Rio, rutierul de la Tușnad își pune cele mai mari speranțe în proba de contratimp individual, unde speră să obțină aurul: “Să câștigi o medalie la acest eveniment este ceva excepțional. Principalul scop este contratimpul, acolo sunt șanse să câștig”, a declarat acesta pentru TVR.

”Azi plec cu încredere spre Brazilia la Jocurile Paralimpice. Mi-aş dori ca prezenţa mea şi a celorlalţi sportivi români acolo să schimbe imaginea acestui fenomen în România. La ediţia din 2012 de la Londra, audienţa competiţiei a fost de 3,8 miliarde de oameni şi s-au vândut 2,8 milioane de bilete. Sunt cifre care spun multe despre ce fenomen social pe plan mondial este mişcarea paralimpică”, a adăugat Novak pe Facebook.

Jocurile Paralimpice 2016 vor avea loc în perioada 7-18 septembrie, iar la ediţia din acest an vor participa sportivi din 176 de ţări.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.