Jean-Pierre Drucker (BMC) a fost cel mai rapid rutier la sprintul masiv de la Peniscola. Fără un trenuleț puternic, luxemburghezul a luat roți și a profitat de trena celor de le Etixx – Quick Step, care au muncit din greu să-l prindă pe Daniele Bennati (Tinkoff), evadat în ultimii 2km.

Drucker a fost urmat pe podium de doi germani, Rudiger Selig (Bora-Argon 18) și de Nikias Arndt (Giant-Alpecin), în timp ce marele favorit al zilei, Gianni Meersman (Etixx – Quick Step) a sosit al patrulea, după ce a lansat sprintul mult prea devreme.

Runda a 16-a din Turul Spaniei a pornit din Alcaniz și s-a încheiat la Peniscola, după 156 de kilometri. O etapă care nu prezentat mari dificultăți, după zilele petrecute în Pirinei, astfel că doar șase temerari s-au aventurat într-o evadare: Silvan Dillier (BMC), Sven Erik Bystrom (Katusha), Luis Angel Mate (Cofidis), Julien Morice (Direct Energie), Davide Villela (Cannondale-Drapac) și Mario Costa (Lampre-Merida). Singurele șanse ale fugarilor de a se face remarcați au fost cățărarea de categoria a treia, unde primul a fost Luis Angel Mate și sprintul intermediar, câștigat de Silvan Dillier.

Acțiunea celor șase a fost neutralizată cu 12 kilometri înainte de sosire, când echipele oamenilor de general au încercat să producă o bordură, dar fără succes. Trenulețul lui Giant-Alpecin a fost deraiat de acțiunea lui Daniele Bennati, care a încercat să păcălească sprinterii, dar italianul a fost ajuns în ultimii 500 de metri.

Mâine, pluton se va bucura de ziua de pauza, înainte de ultimele cinci etape care vor decide câștigătorul din ultimul mare tur al anului.

Clasamentul etapei:

1

Jean-Pierre Drucker (BMC)

3h21’18”

2

Rudiger Selig (Katusha)

3

Nikias Arndt (Giant-Alpecin)

4

Gianni Meersman (Etixx – Quick Step)

5

Lorrenzo Manzin (FDJ)

6

Jonas Van Genechten (IAM)

7

Kristian Sbaragli (Dimension Data)

8

Kiel Reijnen (Trek-Segafredo)

9

Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal)

10

Jhonatan Restrepo (Katusha)

Clasamentul general:

1

Nairo Quintana (Movistar)

64h57’27”

2

Christopher Froome (Sky)

+3’37”

3

Estebna Chaves (Orica-BikeExchange)

+3’57”

4

Alberto Contador (Tinkoff)

+4’02”

5

Simon Yates (Orica-BikeExchange)

+5’07”

6

Samuel Sanchez (BMC)

+6’12”

7

Andrew Talansky (Cannondale-Drapac)

+6’43”

8

Davide Formolo (Cannondale-Drapac)

+7’17”

9

David De La Cruz (Etixx – Quick Step)

+7’23”

10

Michele Scarponi (Astana)

+7’39”

Sursă foto: sports.yahoo.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.