După ce în ziua precedentă Turul Spaniei ne-a oferit un câștigător în premieră pe Alto Mas de la Costa, acesta fiind rutierul originar din Țara Cantoanelor, Mathias Frank, astăzi plutonul a avut o zi mult mai ușoară în program. Oamenii importanți au luat o mică pauză cum se spune de la bătălia propriu-zisă pentru ierarhia generală.

Etapa cu numărul 18 avea să se desfășoare între cele două localități valenciene Requena și Gandia, aceasta măsurând o lungime de 200,6km. Încă de la bun început, cinci cetățeni s-au aflat în evadare: Fumiyuki Beppu (Trek – Segafredo), Quentin Jauregui (AG2R – La Mondiale), Louis Vervaeke (Lotto Soudal), Pierre Rolland (Cannondale – Drapac), respectiv Mattia Cattaneo (Lampre – Merida). Peninsularul celor de la Lampre a renunțat cu 32km înainte de linia de finiș, în timp ce „cvartetul” avea să fie înhățat de pluton cu puțin înainte ca borna să arate kilometrul 10.

Totuși, Jan Bakelants de la Ag2R a încercat o tentativă de a surprinde balaurul aflat în spate, însă situația a fost ținută sub deplin control. Bakelants a fost imediat anihilat fără prea mari discuții, ajungându-se la un sprint nebunesc, ba chair haotic cu echipa Giant-Alpecin în avanposturi, acolo unde gruparea germană a făcut tot posibilul pentru a-l ajuta pe Nikias Arndt, însă neamțul cu sprintul său în șa nu a profitat de ajutorul coechipierilor săi și a fost învins de către Magnus Cort Nielsen. Un alt factor major a fost reprezentat și de vântul puternic de față, ceea ce a determinat ca sprintul în sine să fie unul dezorganizat. Și Etixx a beneficiat de trei oameni în frunte, dar nimeni nu s-a înțeles acolo pe ultimele sute de metri.

Să nu-l omitem și pe curajosul luxemburghez Jean-Pierre Drucker de la BMC care a ieșit furibund din pluton, a profitat de acea scurtă crevasă, însă plămânii nu l-au mai ținut să încheie acțiunea sa cu brio, urmând ca danezul de la Orica să sprinteze înaintea lui Arndt, iar acesta din urmă a ajuns să-i ia roata, deși Koen de Kort a încercat inițial să-l lanseze. Germanul a venit destul de bine din spatele scandinavului, dar a fost prea târziu pentru a-l mai devansa. Prin urmare, Orica-BikeExchange obține al treilea succes de etapă în Turul Spaniei și mai mult decât atât echipa australiană l-a propulsat în ierarhia generală și pe piticul Esteban Chaves, care se află la 3min. și 57s în spatele compatriotului său, Nairo Quintana de la Movistar.

Clasamentul etapei a 18-a:

1 Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange)

4:54:31

2 Nikias Arndt (Giant-Alpecin)

,,

3 Jean-Pierre Drucker (BMC)

,,

4 Daniele Bennati (Tinkoff)

,,

5 Jonas Vangenechten (IAM)

,,

6 Kiel Reijnen (Trek-Segafredo)

,,

7 Michael Schwarzmann (Bora-Argon 18)

,,

8 Gianni Meersman (Etixx – Quick-Step)

,,

9 Kristian Sbaragli (Dimension Data)

,,

10 Lorenzo Manzin (FDJ)

,,

 

Clasamentul general:

1 Nairo Quintana (Movistar)

74:30:03

2 Christopher Froome (Sky)

+03’37”

3 Esteban Chaves (Orica-BikeExchange)

+03’57”

4 Alberto Contador (Tinkoff)

+04’02”

5 Simon Yates (Orica-BikeExchange)

+06’03”

6 Andrew Talansky (Cannondale-Drapac)

+07’34”

7 Samuel Sanchez (BMC)

+08’12”

8 Davide Formolo (Cannondale-Drapac)

+08’13”

9 Michele Scarponi (Astana)

+08’28”

10 David De La Cruz (Etixx – Quick-Step)

+08’52”

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.