Nairo Quintana (Movistar) și-a trecut în palmares al doilea mare tur din carieră, duminică, după ce s-a impus în ierarhia generală din Turul Spaniei 2016. Pe lângă tricoul roșu, Quintana pleacă acasă și cu un succes pe legendara Lagos de Covadonga. Columbianul a fost urmat pe podiumul din Vuelta 2016 de britanicul Christopher Froome (Sky) și Esteban Chaves (Orica-BikeExchange).

În ceea ce privește etapa de astăzi, lupta pentru victorie s-a dat la sprint, unde Magnus Cort (Orica-BikeExchange) a fost cel mai puternic și a câștigat a doua etapă din ultimul mare tur al anului. Podiumul zilei a fost completat de Daniele Bennati (Tinkoff) și de Gianni Meersman (Etixx – Quick Step).

Ultima etapă din Turul Spaniei 2016 a pornit din Laz Rozas și ajungea în Madrid după 104 kilometri de plat. Până la intrarea în Madrid, cursa a fost o defilare pentru Quintana, care a fost în centrul atenției. De asemenea, nu au lipsit nici pozele cu echipa Movistar sau cu tripleta Quintana-Froome-Chaves.

La intrarea pe circuitul din Madrid, pe trena lui Movistar, au apărut atacurile și patru oameni au reușit să se desprindă. Peter Kennaugh (Sky), Loic Chetout (Cofidis), Quentin Jauregui (AG2R) și Koen Bouwman (Lotto-Jumbo) au încercat să deturneze sprintul plutonului din inima Madridului. Tot fugarii au luat și punctele de la sprintul intermediar, unde Peter Kennaugh a trecut primul. Loic Chetout a fost prins de echipele sprinterilor cu doar 5 kilometri înainte de sosire și totul s-a îndreptat spre sprintul masiv.

Tricoul verde, pe puncte, i-a revenit lui Fabio Felline (Trek-Segafredo), care i-a depășit de puțin pe Nairo Quintana și pe Alejandro Valverde în acest clasament. Tot Nairo Quintana s-a impus și în ierarhia combinatei, iar columbianul va pleca acasă cu tricoul alb. Tricoul de cel mai bun cățărător a fost câștigat de spaniolul Omar Fraille (Dimension Data), iar clasamentul echipelor a fost adjudecat de BMC.

Clasamentul etapei:

1

Magnus Cort Nielesen (Orica-BikeExchange)

2h48’52”

2

Daniele Bennati (Tinkoff)

3

Gianni Meersman (Etixx – Quick Step)

4

Kristian Sbaragli (Dimension Data)

5

Nikias Arndt (Giant-Alpecin)

6

Lorenzo Manzin(FDJ)

7

Romain Hardy (Cofidis)

8

Jhonatan Restrepo (Katusha)

9

Rudiger Selig (Bora – Argon 18)

10

Salvatore Puccio (Sky)

Clasamentul general final:

1

Nairo Quintana (Movistar)

83h31’28”

2

Christopher Froome (Sky)

+1’23”

3

Esteban Chaves (Orica -BikeExchange)

+4’08”

4

Alberto Contador (Tinkoff)

+4’21”

5

Andrew Talansky (Cannondale – Drapac)

+7’43”

6

Simon Yates (Orica – BikeExchange)

+8’33”

7

David De La Cruza (Etixx – Quick Step)

+11’18”

8

Daniel Moreno (Movistar)

+13’04”

9

Davide Formolo (Cannondale – Drapac)

+13’17”

10

George Bennett (Lotto – Jumbo)

+14’07”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.