Start din Sardinia pentru ediția centenară a Turului Italiei

Organizatorii Turului Italiei au dezvăluit astăzi care va regiunea ce va găzdui startul celei de-a 100-a ediții a Corsei Rosa, precum și profilul primelor trei etape.

Astfel, Giro 2017 va porni la drum din Sardinia, mai precis din orașul Alghero, și va petrece trei zile în insulă. Primele două etape vor avea o lungime de peste 200km și vor fi destul de valonate, cu finaluri în Olbia, respectiv Tortoli. Cea de-a treia zi a turului va fi una mai ușoară și aproape plată, cu un finiș în capitala Sardiniei, la Cagliari.

Mauro Vegni, directorul cursei, a declarat că această ediție jubiliară va încerca să ajungă în cât mai multe zone din Italia, deși deocamdată au fost dezvăluite doar primele trei etape. Va fi interesant de văzut ce rutieri vor reuși organizatorii să atragă la startul Turului Italiei 2017, în condițiile în care Nairo Quintana, Chris Froome sau Alberto Contador au declarat deja că principalul obiectiv în sezonul următor va fi tot Turul Franței.

Sezonul clasicelor italiene de toamnă începe astăzi cu Coppa Bernocchi

Eduard Grosu participă astăzi în Coppa Bernocchi, cursă ce dă startul ultimelor clasice ale sezonului. Vincenzo Nibali, câștigătorul ediției trecute, nu se află la start, aflându-se în continuare într-un proces de recuperare după accidentarea de la Jocurile Olimpice.

După Coppa Bernocchi, Grosu va fi prezent mâine în Coppa Agostini, punctul culminant al acestei serii de curse fiind Turul Lombardiei, pe 1 octombrie, unde sperăm să îl vedem și pe ciclistul de la Nippo – Vini Fantini.

Tom Dumoulin, cu noi obiective în 2017

Vicecampionul olimpic din proba de contratimp vrea ca în sezonul viitor să fie combativ în marile tururi și anunță că va lupta pentru victorie în unul dintre acestea, însă nu știe deocamdată în care va lua startul.

Olandezul a surprins lumea ciclismului în Turul Spaniei din 2015, când a fost cu greu deposedat de tricoul roșu de către Fabio Aru, în ultima etapă montană. Și anul acesta, Dumoulin a condus Turul Italiei, însă în cele din urmă a abandonat din cauza unor răni provocate de șa.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.