Daniel Abraham Gebru (Olanda) s-a impus în proba de fond, categoria C4-5, din cadrul Jocurilor Paralimpice de la Rio, însă maniera în care a făcut-o este una ce rar se întâlnește în ciclism.

Yehor Dementyev și Alistair Donohoe s-au desprins în fruntea cursei și au început sprintul pentru aur cu câteva sute de metri înainte de final, însă cei doi au căzut chiar lângă linia de sosire, iar de acest lucru a profitat Gebru, care a obținut un titlu la care nu mai spera. Ucraineanul Dementyev a fost găsit responsabil de acest incident și a fost descalificat, în timp ce australianul a încheiat cursa pe locul 5.

Peter Sagan se impune în proba de fond a Campionatelor Europene

Campionul mondial pe șosea a obținut o victorie categorică la Plumelec, în proba de fond a Campionatelor Europene, competiție ce a organizat pentru prima dată în acest an și o cursă pentru cicliștii din categoria Elite.

peter-sagan-1-640x426

Echipa națională a Italiei a animat cursa în ultimii kilometri, prin Moreno Moser și Davide Villella, însă cei doi nu au putut păcăli echipele puncheurilor, iar la finalul în ușoară cățărare s-a ajuns într-un grup de aproximativ 20 de rutieri. Sagan i-a învins fără probleme pe Julian Alaphilippe (Franța) și Daniel Moreno (Spania), adaugând la titlul mondial obținut în urmă cu un an și acest titlu de campion european.

Listă de start stelară în Turul Eneco

Astăzi începe cea de-a 12-a ediție a Turului Eneco, cu o etapă ce pleacă și se termină în mica localitate olandeză Bolsward.

Datorită proximității Campionatelor Mondiale de la Doha, organizatorii ultimei curse pe etape din calendarul WorldTour al acestui an au reușit să aducă la start cei mai rapizi cicliști ai lumii, dar și majoritatea rutierilor de clasice. Astfel, pe lista de start regăsim sprinteri precum Marcel Kittel, Andre Greipel, Alexander Kristoff, Caleb Ewan, Nacer Bouhanni, Arnaud Demare sau Giacomo Nizzolo, dar și oameni de clasice ca Peter Sagan, Tom Boonen, Michael Matthews, John Degenkolb, Niki Terpstra, Greg Van Avermaet sau Geraint Thomas.

Un nou caz de dopaj în cadrul echipei Southeast-Wilier

Samuele Conti, ciclist al echipei Southeast-Wilier, a fost depistat pozitiv cu GHRP-2, un hormon de creștere sintetic, și a fost suspendat imediat.

southeast

Formația italiană nu se află la primul caz de dopaj, în anii trecuți fiind afectată de mai multe scandaluri în care au fost implicați Danilo Di Luca, Mauro Santambrogio, Matteo Rabottini și Ramon Carretero.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.