După 5 ani de muncă, cei de la FSA au intrat oficial începând cu această toamnă pe piața groupset-urilor, devenind astfel al patrulea producător important alături de Shimano, Campagnolo și SRAM.

K-Force WE a fost numit grupul electronic cu care compania italiană dorește să spargă dominația celor trei granzi. Totul a fost construit în jurul transmisiei wireless de la leviere către deraioare, însă groupset-ul nu este în întregime wireless, căci deraioarele sunt conectate la baterie tot prin fire. Așadar, putem spune că WE este un hibrid între grupurile electronice ale celor de la Shimano și Campagnolo și grupul eTap produs de SRAM, care este în întregime wireless.

schimbatoare

Manetele sunt disponibile în două mărimi, iar schimbarea vitezelor se face de pe un singur buton. Grupul este compatibil cu sistemul ANT+, ce oferă conectivitate rapidă cu aproape orice dispozitiv de monitorizare pe care îl utilizează un ciclist.

FSA crede că un sistem semi-wireless este cea mai bună soluție în acest moment. Eliminarea cablurilor dintre schimbătoare și deraioare duce și la dispariția cutiilor de joncțiune, ceea ce conferă un aspect mai plăcut bicicletei, precum și câștiguri la capitolul aerodinamică.

bateriaBateria este ascunsă în seat tube și are durată de viață undeva între 4000 și 6000km, iar o încărcare completă durează o oră și jumătate.

Angrenajul are un butuc pedalier BB386 EVO și este produs din carbon. Caseta de 11 pinioane are o greutate de 257g, în timp ce lanțul cântărește 246g.

angrenajÎntregul grup cântărește puțin peste 2 kilograme, cu 120g mai mult decât SRAM eTap și 45g față de Shimano Dura-Ace Di2.

deraior

Cinci echipe profesioniste vor utiliza anul viitor grupul FSA WE, dintre acestea Astana fiind cea mai importantă. Groupset-ul va putea fi achiziționat și de cicliștii amatori începând cu primăvara viitoare.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.