Jörg Jaksche despre Sky: ”O adunătură de ipocriți”

Într-un interviu acordat celor de la CyclingTips, fostul ciclist german Jörg Jaksche a declarat mai multe lucruri interesante în legătură cu echipa Sky și prescripțiile medicale folosite de britanici.

”Și noi foloseam aceleași scuze”, a spus fostul câștigător din Paris-Nice. ”Și eu am făcut acest lucru, la fel ca mulți alți cicliști pe care îi cunosc din acea perioadă. Tot timpul spuneam că aveam același lucru, cu toții aveam aceeași alergie, dar de fapt foloseam substanțele pentru îmbunătățirea performanțelor”.

jorg-jaksche

”Cred că prea mulți rutieri au alergii în timpul Turului Franței. UCI și WADA nu pot face nimic pentru a stopa asta. De fapt ar putea, dacă ar dori. Dar cred că Sky beneficiază de încrederea acestora pentru că ei sunt Sky. Dacă alergiile ar fi atât de severe încât ai avea nevoie de injecții, atunci ai fi lăsat în urmă pe primul deal împreună cu sprinterii. Din punctul meu de vedere, Sky nu sunt o parte din soluție, ci parte din problemă, o adunătură de ipocriți”.

Dylan Groenewegen câștigă prima etapă în Turul Eneco

Campionul Olandei a reușit să învingă în prima rundă a Turului Eneco toată crema sprintului mondial. Nacer Bouhanni (Cofidis) s-a clasat al doilea, în timp ce proaspătul campion european, Peter Sagan (Tinkoff), a completat podiumul zilei.

sptdw6051_670

Astăzi este programat un contratimp individual în lungime de 9,6km, în Breda, ce va face o primă triere în clasamentul general.

Clasamentul primei etape:

1 Dylan Groenewegen (LottoNl-Jumbo)

4:14:00

2 Nacer Bouhanni (Cofidis)

,,

3 Peter Sagan (Tinkoff)

,,

4 Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

,,

5 Alexander Kristoff (Katusha)

,,

6 Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)

,,

7 Arnaud Demare (FDJ)

,,

8 Andrea Guardini (Astana)

,,

9 Marcel Kittel (Etixx – Quick-Step)

,,

10 Roy Jans (Wanty – Groupe Gobert)

,,

 

Leopold Konig semnează cu Bora-hansgrohe

Principalul ajutor al lui Chris Froome din Turul Spaniei se întoarce la echipa la care s-a consacrat. Leopold Konig a semnat un contract pe 3 ani cu Bora-hansgrohe, așa cum se va numi din 2017 actuala Bora-Argon 18.

Înainte de a ajunge la Sky, ciclistul ceh se făcuse remarcat la echipa germană cu clasări în top 10 în Turul Franței și Turul Spaniei. Konig va fi liderul echipei lui Ralph Denk în Le Tour pentru clasamentul general, în timp ce Peter Sagan va viza din noul tricoul verde și victoriile de etapă.

Final dramatic în triatlonul de la Cozumel

Într-un final dramatic, Jonny Brownlee a fost cărat către linia de sosire de fratele său, Alistair Brownlee, după ce a clacat pe ultimii metri ai triatlonului de la Cozumel, Mexic, în momentul în care conducea cursa și mai avea doar câțiva metri până la sosire.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.