Rohan Dennis, noul lider în Turul Eneco

Campionul Australiei în proba de contratimp a confirmat forma bună arătată și în Turul Marii Britanii, impunându-se fără probleme în etapa a 2-a din Turul Eneco. Rohan Dennis a încheiat cei 9,6km din Breda, Olanda, în 10min48s, fiind mai rapid cu 5s față de Jos Van Emden (LottoNl-Jumbo) și 14s față de Jasha Sutterlin (Movistar).

Cu această victorie, rutierul de la BMC preia tricoul de lider în cursa ce se dispută în Țările de Jos și își poate extinde avantajul de la general vineri, când este programat un contratimp pe echipe.

Clasamentul etapei:

1 Rohan Dennis (BMC)

0:10:48

2 Jos Van Emden (LottoNl-Jumbo)

+05”

3 Jasha Sütterlin (Movistar)

+14”

4 Wilco Kelderman (LottoNl-Jumbo)

+15”

5 Matthias Brandle (IAM)

,,

6 Primoz Roglic (LottoNl-Jumbo)

+16”

7 Taylor Phinney (BMC)

,,

8 Peter Sagan (Tinkoff)

+17”

9 Marcel Kittel (Etixx – Quick-Step)

,,

10 Alex Dowsett (Movistar)

+18”

 

Visconti câștigă prima etapă din Giro della Toscana

La câteva zile de la un interviu în care spunea că vrea să înceapă să câștige din nou curse începând cu sezonul viitor, Giovanni Visconti (Movistar) a reușit să păcălească sprinterii în prima etapă din Giro della Toscana și a obținut o victorie mult așteptată. Italianul a fost urmat de Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF) și Daniele Bennati (Naționala Italiei).

visconti

Astăzi este programată a doua etapă, și ultima de altfel, a cursei în care participă și Serghei Țvetcov. Ciclistul de la Androni – Sidermec a încheiat prima rundă al 26-lea.

Darwin Atapuma trece la TJ Sport – Lampre

Columbianul ce s-a făcut remarcat în acest sezon sub culorile celor de la BMC în Giro și Vuelta va evolua din 2017 la echipa Lampre, ce va avea alături un sponsor puternic din China, TJ Sport.

Viitoarea echipă italiano-chineză și-a mai asigurat și serviciile lui Ben Swift, acual rutier al celor de la Sky, dar și ale tinerilor italieni Simone Consonni, Filippo Ganna și Edward Ravasi.

Căzătură spectaculoasă în Keizer der Juniores

Tânărul Sam Henning a avut parte de o căzătură spectaculoasă în cursa Keizer der Juniores, acesta fiind împins de vântul puternic într-un șanț plin de apă. Totul a fost surprins de mașina echipei ce se afla în spatele său.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.