Campionul României, Marius Petrache (Steaua București), a câștigat ambele etape din Turul Salonicului, adjudecându-și astfel și ierarhia generală.

În prima rundă, Petrache a evadat singur 45km, însă a fost ajuns la kilometrul 60 de un rutier de la Borac, pentru ca mai apoi să se alăture grupului și alți cicliști. Sportivul Stelei a plecat apoi din nou într-o acțiune în doi, care avea să se dovedească a fi câștigătoare în cele din urmă. Cea de-a doua etapă s-a decis într-un sprint masiv și, deși a fost plecat în două evadări, Marius Petrache și-a regăsit picioarele pe final astfel încât să se impună la sprint.

Tot în acest weekend, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov au participat în clasicele italiene Giro dell’Emilia și GP Beghelli. Ambii cicliști au abandonat în prima dintre ele, Esteban Chaves (Orica-BikeExchange) fiind cel care s-a impus pe traseul foarte dificil, în timp ce în GP Beghelli, cursă câștigată de Nicola Ruffoni (Bardiani CSF), Grosu a obținut un onorabil loc 13, iar Țvetcov s-a clasat al 65-lea.

În această săptâmână mai sunt programate alte patru clasice ce vor încheia sezonul de toamnă în Italia. Mâine se dispută Tre Valli Varesine, urmată miercuri și joi de Milano-Torino și Giro del Piemonte, totul culminând sâmbătă cu Turul Lombardiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.