Oleg Tinkov: ”Am încredere în Brailsford, Wiggins și Froome”

Finanțatorul celor de la Tinkoff a scris pe contul său de Instagram un text în care le ia apărarea celor de la Sky, prinși în ultimele zile în scandalul excepțiilor de uz terapeutic.

”Nu înțeleg de ce oamenii sunt atât de negativi și geloși? Nu cred că Sky ar fi putut avea un sistem organizat de dopaj. Este imposibil în ciclismul de astăzi. Am fost implicat în acest sport în ultimii șase ani și nici un ciclist de-al meu nu a avut de-a face cu dopajul. Acea epocă a trecut.”

”Lance Armstrong și câțiva cicliști de la Astana au fost probabil ultimii care au încercat să păcălească folosind un sistem bine organizat. Unii chiar i-au plătit pe Kolobnev și Uran pentru a câștiga curse. Ciclismul este mai curat decât credeți și am încredere în Brailsford, Wiggins și Froome”.

Trebuie precizat că magnatul rus omite faptul că a preluat echipa Saxo Bank când Alberto Contador ispășea o suspendare de doi ani, după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în Turul Franței 2010.

Drumul spre Lombardia continuă cu Milano-Torino

Astăzi se dispută a 97-a ediție a clasicei Milano-Torino, cursă la startul căreia vom avea doi români, Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

milanotorino-2016-1474365971

După locul 13 din GP Beghelli și evadarea de ieri, din Tre Valli Varesine, Grosu va lucra astăzi mai mult ca sigur pentru Damiano Cunego, finalul în cățărare al cursei italiene fiind unul pe gustul fostului câștigător din Turul Italiei.

În tabăra lui Androni-Sidermec, cel mai în formă rutier pare a fi Rodolfo Torres, care a obținut un excelent loc 6 în Giro dell’Emilia, cursă câștigată de compatriotul său Esteban Chaves.

Greipel, liderul Germaniei la Doha

Deși vor avea doar o echipă de șase în proba de fond a Campionatelor Mondiale de la Doha, nemții au decis să îi cheme la națională și pe Andre Greipel, dar și pe Marcel Kittel.

greipel-kittel

Greipel a fost desemnat liderul echipei Germaniei, însă, în cazul în care acesta va păți ceva pe traseu, Kittel ar putea prelua acest rol. Ceilalți rutieri selecționați de Jan Schaffrath și Andreas Klier pentru probele de contratimp individual și fond sunt: John Degenkolb, Tony Martin, Nils Politt, Marcel Sieberg, Jasha Sütterlin.

Joaquim Rodriguez ar putea pedala încă un sezon

După ce a fost forțat de conducerea echipei sale să revină pe bicicletă pentru câteva curse programate pe acest final de sezon, printre care și Turul Lombardiei, Joaquim Rodriguez ia în considerare o prelungire a carierei sale cu încă un sezon.

Zvonurile spun că spaniolul ar putea ajunge la noua echipă a lui Vincenzo Nibali, Bahrain Merida, însă agentul său a declarat că momentan nimic nu e semnat.

Rodriguez s-a retras imediat după Jocurile Olimpice de la Rio, însă astăzi va reveni într-o cursă oficială, odată cu startul din Milano-Torino.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.