Columbianul Miguel Angel Lopez (Astana) a câștigat astăzi semi-clasica Milano-Torino, după ce a atacat pe cățărare Superga și l-a ajuns și depășit mai apoi pe canadianul Michael Woods (Cannondale – Drapac).

Nu putem trece cu vederea nici prestația lui Eduard Grosu (Nippo – Vini Fantini), care a fost în evadare peste 150 de kilometri, după ce cu o zi în urmă s-a implicat într-o acțiune similară în Tre Valli Varesine. De asemenea în această cursă a participat și Serghei Țvetcov (Androni Giocattoli – Sidermec). Niciunul dintre cei doi cicliști români nu a reușit să încheie Milano-Torino.

Plutonul a început în forță cursa, datorită traseului plat în prima parte, iar tentativele de evadare au fost anulate din fașă. Toate astea pănâ când Alessandro De Marchi (BMC), Peter Kennaugh (Sky) și Eduard Grosu și-au unit forțele și au pus bazele unei evadări în adevăratul sens al cuvântului. După ce evadare s-a format, plutonul a lăsat-o mai moale, iar cei trei rutieri au ajuns la un maxim de peste 11 minute.

Avansul fugarilor a scăzut treptat până la prima ascensiune de pe Superga. Peter Kennaugh a fost cel mai puternic aici și s-a distanțat de ceilalți colegi de evadare, dar era prea târziu, pentru că britanicul nu a mai rezistat mult timp în fruntea cursei.

După ce evadarea a fost scoasă din calcule, Astana a muncit pentru Fabio Aru, dar munca kazahilor a fost spulberă de pe primele pante ale urcării finale de pe Superga. Mai întâi Edoardo Zardin (Bardiani) a ieșit la atac, dar italianul a fost ajuns de ceilalți. Michael Woods a fost mai hotărât și a accelerat fără să privească în urmă. Deși s-a format un grup urmăritor în spatele canadianului, doar Miguel Angel Lopez s-a aventurat într-o urmărire riscantă, care a fost încununată cu succes după ce l-a ajuns pe rutierul de la Cannondale-Drapac. Cei doi nu au conlucrat deloc, ba mai mult, fiecare a încercat în repetate rânduri să-l desprindă pe celălalt, până când Lopez l-a lăsat în spate pe Woods în ultimul kilometru. Chiar dacă era cotat drept principal favorit, Romain Bardet (AG2R) a încheiat cursa abia pe locul 9.

După victoria în Milano-Torino, Miguel Angel Lopez (22 de ani) este unul dintre rutieri de urmărit în ultimul monument al sezonul, Giro di Lombardia.

Clasament Milano-Torino 2016:

1 Miguel Angel Lopez (Astana) 4h13’36”
2 Michael Woods (Cannondale – Drapac) +0’09”
3 Rigoberto Uran (Cannondale – Drapac) +0’14”
4 Daniel Moreno (Movistar) +0’19”
5 Diego Ulissi (Lampre – Merida) +0’21”
6 Fabio Aru (Astana) +0’23”
7 Pello Bilbao (Caja Rural – Seguros RGA) +0’27”
8 Rodolfo Torres (Androni Giocattoli – Sidermec) +0’32”
9 Romain Bardet (AG2R) +0’36”
10 Warren Barguil (Giant – Alpecin) +0’40”

 

 

Sursă foto: cyclingnews.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.