Trek-Segafredo, ultima șansă pentru Contador?

Echipa cu licență americană a anunțat astăzi transferul lui Alberto Contador, precum și pe cele ale lui Jesus Hernandez, ciclistul ce l-a urmat pe Contador aproape peste tot după ce cei doi au debutat la Liberty Seguros, și a directorului sportiv Steven de Jongh.

”Obiectivul principal este acela de a câștiga cele mai mari curse din calendar, în special Turul Franței.”, a declarat spaniolul de 33 de ani. ”Factorul sportiv a fost cel care a cântărit cel mai mult în decizia pe care am luat-o. Această echipă țintește performanța, cu un grup puternic de cicliști, ce au experiență pe orice fel de traseu, nu doar în munți”.

Pe lângă Contador, Trek-Segafredo și-a mai asigurat serviciile lui Jarlinson Pantano, John Degenkolb, Koen de Kort, Gregory Daniel, Matthias Brandle, Ruben Guerreiro și Mads Padersen.

Jonathan Castroviejo, campion european în proba de contratimp individual

campionatele-europene-2016

Zilele acestea, la Plumelec (Franța), se dispută Campionatele Europene de Șosea, competiție care permite pentru prima dată și participarea cicliștilor din categoria Elite.

Jonathan Castroviejo (Spania) a câștigat proba de contratimp astăzi, fiind mai rapid cu 30s față de Victor Campenaerts (Belgia) și 39s față de Moreno Moser (Italia). Din păcate, România nu are nici un reprezentant la această competiție. În schimb, moldoveanul Alexandr Pliuschin a încheiat contratimpul individual pe locul 32.

În competiția rezervată elitei feminine, Ellen van Dijk (Olanda) a fost cea care a produs surpriza, fiind mai puternică decât conaționala sa Anna van der Breggen, în timp ce vicecampioana olimpică de la Rio în această probă, Olga Zabelinskaya (Rusia), o completat podiumul.

Sonny Colbrelli câștigă Coppa Agostoni

sonny-colbrelli

După ce ieri, în Coppa Bernocchi, nu a reușit să se implice în lupta pentru victorie, Sonny Colbrelli (Bardiani CSF) și-a luat revanșa astăzi cu succesul din Coppa Agostoni. Italianul ce va rula la anul pentru Bahrain-Merida i-a învins pe Diego Ulissi (Lampre-Merida) și Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec) la capătul celor 199km.

Doar 46 de rutieri au încheiat cursa, iar printre cei care au abandonat s-a numărat și Eduard Grosu. Următoarea semi-clasică italiană din calendarul de toamnă este Giro dell’Emilia, programată pe 24 septembrie. Atât Nippo – Vini Fantini, cât și Androni – Sidermec sunt invitate în această cursă, însă lista de start nu a fost publicată încă.

Echipă puternică pentru Sky în Turul ENECO 

Una dintre ultimele curse de WorldTour din acest sezon este Turul ENECO, ce va începe luni, 19 septembrie. Majoritatea sprinterilor ce vizează Campionatele Mondiale de la Doha vor lua startul în această competiție, printre aceștia aflându-se și Elia Viviani. Italianul va face parte dintr-o echipă foarte puternică a celor de la Sky, alături de Geraint Thomas, Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, Lars Petter Nordhaug, Luke Rowe, Danny Van Poppel și Andy Fenn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.