Il Lombardia , ultimul Monument al anului

Eduard Grosu și Serghei Țvetcov participă astăzi în Turul Lombardiei, ultima clasică Monument a sezonului.

Traseul din acest an este unul chiar mai dur decât în edițiile precedente, Il Lombardia câștigându-și reputația de cea mai accesibilă clasică Monument pentru cățărători.

Câștigătorul din 2015, Vincenzo Nibali, nu își va apăra titlul, însă numele mari nu lipsesc de la start. Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Fabio Aru sau Romain Bardet au arătat o formă foarte bună în cursele ce au precedat Turul Lombardiei, însă nu trebuie scoși din calcule nici rutierii care vin după o pauză mai lungă, precum Daniel Martin, Alejandro Valverde sau Julian Alaphilippe.

Victor de la Parte va evolua pentru Movistar în 2017

Fost câștigător al Turului Sibiului în 2012, Victor de la Parte a realizat ceea ce orice ciclist spaniol visează. Rutierul de 30 de ani va face pasul către WorldTour în sezonul următor, după ce semnat cu Movistar pentru 2017.

victor-de-la-parte

De la Parte a evoluat în acest an sub culorile celor de la CCC Sprandi Polkowice, obținând un excelent loc 11 în Turul Elveției și un loc 3 în Turul Croației.

Turul San Luis, anulat din cauza problemelor financiare

Cea mai importantă cursă de șosea din America de Sud nu se va mai disputa și în 2017, după ce organizatorii nu au găsit resursele necesare organizării competiției.

Cursa din Argentina devenise o alternativă excelentă pentru începutul de sezon și pentru cicliștii care preferau să participe într-o cursă oficială în locul unui cantonament în Baleare sau Tenerife.

Tour de San Luis 2014 - Stage 4

Eduard Grosu a participat și el în ultimii doi ani în Turul San Luis, unde s-a clasat de două ori în top 5.

Viviani și Nizzolo, coliderii Italiei la Mondiale

Deși Giacomo Nizzolo a avut rezultate mai bune în această toamnă, rutierul de la Trek-Segafredo nu va fi unicul lider al Italiei la Campionatele Mondiale de la Doha. Elia Viviani va primi și el șansa de a se lupta pentru o medalie, totul urmând să se decidă în cursă.

Jacopo Guarnieri, Fabio Sabatini, Matteo Trentin, Daniele Bennati, Manuel Quinziato și Daniel Oss completează echipa cu care Italia va zbura către Qatar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.