Într-un interviu acordat celor de la Cyclingnews, Oleg Tinkov a atacat mai multe probleme cu care s-a confruntat în cele patru sezoane și jumătate în care a finanțat echipa Tinkoff. Printre subiectele abordate a fost și cel al relației sale cu Peter Sagan și Alberto Contador, starurile echipei sale.

”Oamenii cred că am avut o relație proastă cu Sagan, însă l-am criticat o singură dată și am avut dreptul să o fac”, spune Tinkov. ”Au fost câteva probleme între noi, dar le-am rezolvat după o discuție de o oră. De atunci nu am mai avut nici un conflict, ba chiar vorbim destul de des la telefon”.

“Ca să fiu sincer, am avut o relaţie mult mai proastă cu Alberto Contador, însă presa nu a sesizat niciodată acest aspect. De fapt, nu am nici un fel de relaţie cu el. Îl respect ca ciclist, pentru tot ce a făcut în trecut, dar ca şi caracter pot spune că nu ne-am potrivit vreodată. Nu îmi place de el. Chiar şi în echipă, aproape nimeni nu îl înghite. A ajuns să aibă relaţii proaste cu aproape toţi, mai puţin cu micuțul său grup de spanioli. Cred că managerul de la Trek, Luca Guercilena, trebuie să fie foarte atent. Alberto va crea multă instabilitate şi acolo. La mine a făcut doar un pic de dezordine în echipă, pentru că eu sunt puternic și am avut curaj”, a adăugat Tinkov.

“Personal, cred că Alberto ar trebui să se retragă pentru că nu mai e rutierul care a fost. Este un mare campion, dar trebuie să se oprească. Altfel, va arăta penibil, va fi ca o raţă plouată. În Vuelta a fost lăsat în spate uşor de 4-5 rutieri, la anul vor fi 20 de ciclişti care îl vor depăși, și tot așa. Nu va mai câştiga niciodată un mare tur, trebuie să înţeleagă asta şi să se retragă”.

”Sunt atât de supărat pe el pentru că am ratat victoria în clasamentul World Tour pe echipe din cauza lui. Tot anul a fost bolnav sau a abandonat. A refuzat să meargă în Turul Lombardiei, spunând că e bolnav. Nu ştiu dacă a făcut-o special sau dacă a avut vreo problemă. E o mizerie ce s-a întâmplat. Pentru banii pe care îi câștigă, acest lucru nu trebuia să se întâmple. Valverde a fost la rândul său bolnav cu trei zile înainte de Lombardia, dar a fost la start şi a reuşit o clasare în top 10. Asta înseamnă clasă”, a mai spus Tinkov.

“Nu va veni la petrecere de final, i-am spus că e periculos să vină bolnav, poate să le transmită virusul şi celorlalţi rutieri chiar înainte de Mondiale”.

Echipa Tinkoff se va desființa la finalul acestui an, după o lungă prezență în ciclismul profesionist. Peter Sagan va evolua la anul pentru Bora-hansgrohe, iar Contador pentru Trek-Segafredo.

1 COMMENT

  1. […] Într-un interviu acordat toamna trecută, Oleg Tinkov spunea despre Alberto Contador: „Nu am nici un fel de relaţie cu el. Îl respect ca ciclist, pentru tot ce a făcut în trecut, dar ca şi caracter pot spune că nu ne-am potrivit vreodată. Nu îmi place de el. Chiar şi în echipă, aproape nimeni nu îl înghite. A ajuns să aibă relaţii proaste cu aproape toţi, mai puţin cu micuțul său grup de spanioli”. […]

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.